Største kongres for mindretal holdes i Sønderborg og Flensborg

5. maj 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Det tyske mindretal (Bund Deutscher Nordschleswiger) og det danske mindretal (Sydslesvigsk Forening) holder i denne uge i samarbejde med FUEN den største kongres for nationale mindretal i Europa. Federal Union of European Nationalities (FUEN) er paraplyorganisation for de nationale mindretal I Europa og venter omkring 200 gæster fra mere end 30 lande til kongressen, der holdes fra den 8. til den 11. maj i Flensborg og Sønderborg.

Stor kongres for mindretal i Alsion.

Stor kongres for mindretal i Alsion.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den 9. maj er det i Alsion i Sønderborg – under deltagelse af blandt andet Slesvig Holstens ministerpræsident Torsten Albig og regionsformand Carl Holst – en konference i anledning af Europadagen. Emner er blandt andet den dansk-tyske region som europæisk mindretalscentrum og mindretallenes aktuelle situation, med særlig fokus på Ukraine.

Lederen for Krim-Tatarerne, Mustafa Dzhemilev, der for et par uger siden talte på et hastemøde i FN, vil give sit syn på den aktuelle krise.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ukraine er, med flere end 20 mindretal, landet med de fleste nationale mindretal i Europa. I alt findes flere end 300 mindretal i Europa, hvor 100 millioner mennesker – hver 7. indbygger – tilhører et nationalt mindretal eller taler et regionalt- eller mindretalssprog.

Kongressen åbnes den 8. maj på Hotel des Nordens i Harrislee

8. maj 2024 Kultur, Sønderborg

To af numrene til Sønderborg Sommer Revy Show er på plads

8. maj 2024 Kultur

Tirsdag aften var holdet fra Sønderborg Sommerrevy Show samlet på Hotel Sønderborg Strand og revydirektør Jeanne Boel fortalte, at både åbningsnummer og slutnummer til dette års revy er på plads. “I eftermiddags fik vi koreografien kørt ind, så nu skal vi bare lige lære sangteksterne, så de sidder fast. Derudover er der 22 andre tekster, […]

Læs mere...