Sønderborg Skatklub skal være vært for DM 2024

DM-vindere i Skat. Privat foto
DM-vindere i Skat. Privat foto
13. november 2023 Sport Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborg Skatklub skal være vært for DM i skat i 2024 – det ligger fast efter klubben forleden vandt Danmarks Mesterskabet for fire-mandshold i Fole hallen.

Sønderborg Skatklub fortæller, at vinderholdet bestod af Bjarne Holm Gregersen, Michael Jensen, Torben Møller og Flemming Smidemand.

Kortspil udviklet i Thüringen omkring 1820 og spilles af tre personer med 32 kort, fra 7 til es. Der kan deltage fire spillere. Fjerdemanden er i så tilfælde kortgiver, og spiller ikke med, men giver kort til de tre spillende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Spillet var populært blandt soldaterne i skyttegravene under 1. Verdenskrig. I Danmark er skat hovedsageligt udbredt i Sønderjylland, hvor der fortsat er skatklubber og holdes mesterskaber.

 

21. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Skal Sønderborghus tages af salgslisten?

21. maj 2024 Kultur

I sommeren 2022 besluttede Byrådet at sætte en række kommunale bygninger til salg, så der kunne spares penge, men nu opfordrer forvaltningen til, at Byrådet tager to bygninger af salgslisten. Det drejer sig om Sønderborghus og også Riecks Arkæologiske Stensamling i Svenstrup. Forvaltningen har talt med bestyrelsen i Sønderborghus, der ikke ønsker at overtage bygningerne […]

Læs mere...