Skyttebrødrene gør klar til 1864-oplevelser for børn

12. oktober 2014 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

Mandag er den første dag i skolernes efterårsferien – og håbet er, at rigtigt mange børn og forældre vil lægge vejen forbi slottet i Sønderborg, hvor alting summer af 1864.

Skyttebrødrene har stor rutine i 1864-telte.

Skyttebrødrene har stor rutine i 1864-telte.

Artiklen fortsætter under annoncen

For at de forhåbentlig mange besøgende kan få en herlig oplevelse, så skal der være telte med boder og oplevelser – og det er de telte, som skyttebrødrene kæmper med at stille op.

“Vi kommer altid, når der bliver ringet efter os og det er egentlig ret fantastisk at være med i en forening, hvor medlemmer kvit og frit stiller op igen og igen”, siger formand Tage Christensen. Ingen tvivl om, at der hygges og snakkes lystigt, mens der sættes telte op.

“Men der bliver altså også knoklet undervejs. Og en fordel ved, at vi har alderen med os er, at der altid er nogle, der er en slags eksperter på det, vi melder os til”, siger formanden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skyttebrødrene er frivillige hos Sønderborg Kommune, Sønderborg Handel, Turistkontoret, Kultur i Syd og flere andre.

“Teltarbejdet her ved slottet er en opgave vi laver for Region Syddanmark”, siger Tage Christensen.

1864 i børnehøjde

Mobilerne tjekkes grundigt for at finde ud af, hvilken retning, der er nord.

Mobilerne tjekkes grundigt for at finde ud af, hvilken retning, der er nord.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg markerer Slaget ved Dybbøl og starten på DRs dramaserie 1864 i efterårsferien ved at fylde byen med 1864-aktiviteter i børnehøjde ved Sønderborg Slot og Historiecenter Dybbøl Banke.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se 1864-programmet HER

DR rykker ind i store telte og på pladsen ved Sønderborg Slot og tilbyder en række aktiviteter til nysgerrige børnefamilier under titlen: ’Krig, krudt og kostumer. Tag med DR tilbage til 1864. Her kan børnene blandt andet prøve kostumer fra tv-serien 1864, teste sig selv i DRs 1864-generator, møde skuespillerne fra DRs dramaserie 1864.

DR samarbejder med Region Syddanmark og Sønderborg Kommune samt en lang række kulturinstitutioner i området om efterårs-eventen, der starter dagen efter tv-premieren på dramaserien 1864.

Artiklen fortsætter under annoncen

billede

 

 

30. april 2024 Erhverv, Nordborg

Mikkel Friis-Thomsen er ny kommunikationschef i Danfoss

30. april 2024 Erhverv

Mikkel Friis-Thomsen bliver en del af Danfoss Group Communications & Public Affairs under ledelse af Kasper Elbjørn. Mikkel Friis-Thomsen er en velbevandret kommunikationsleder med erfaring i at drive kommunikationen i virksomheder med høj vækst og ambitiøse bæredygtighedsplaner. Mikkel har bl.a. drevet vellykkede internationale kommunikationsindsatser i både Vestas og Sydbank. Senest har han som chef for […]

Læs mere...