Spejderlejren 2017 vil sætte spor

3. februar 2015 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

”Med Spejdernes Lejr 2017 vil vi sætte spor i os selv, hinanden og omverdenen” eller kort og godt: ”Vi sætter spor”. Sådan lyder visionen og temaet for danmarkshistoriens største spejderlejer, som skal holdes i Sønderborg i juli 2017 med forventet cirka 40.000 spejdere.

Det overordnede tema, ”Vi sætter spor” er for nylig besluttet af lejrledelsen, der er begyndt at holde fem-syv årlige planlægningsmøder med forskellige arbejdsgrupper. Disse møder holdes ofte i Sønderborg, fordi lejrledelsen gerne vil lære området at kende, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Spejderlejrens kommunikationsfolk arbejder med temaet: Spor. Foto: Spejderne

Spejderlejrens kommunikationsfolk arbejder med temaet: Spor. Foto: Spejderne

Alle kan samles om spor

Artiklen fortsætter under annoncen

Arbejdet med vision og tema er indledt af Spejdernes politik- og identitetsudvalg et stykke tid før jul og har til sidst været drøftet i kommunikationsudvalget og i lejrledelsen.

“Det er et tema, som alle fem korps kan samles om. Korpsene spænder fra nogle, der har religiøse værdier, til nogle, der er neutrale, men med temaet her mødes vi om fælles værdier og kommer ud over de åndelige grænser”, siger Niels Falk, der sammen med Annemette Holst Andersen står i spidsen for kommunikationsudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med temaet vender Spejderne tilbage til rødderne. Baden Powell (1857-1941) stiftede spejderbevægelsen efter en lang karriere i den britiske kolonitids militær, og det var hans idé at skabe verdens største fredsbevægelse. Før han døde, skrev han i en sidste hilsen til spejderne, at man skal gøre noget for at efterlade verden som en smule bedre end man  modtog den.

“Det handler både om at udvikle sig selv personligt og om at tage ansvar og forstå, at vi kan udrette meget mere sammen end hver for sig”, forklarer Niels Frank.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han henviser til, at der nu er en bevægelse i samfundet, hvor borgere i stigende grad går sammen og skaber løsninger i fællesskab.

“Den bevægelse vil vi gerne støtte – ikke mindst i en tid, hvor iPad’en er blevet menneskets bedste ven”, siger Niels Falk, som understreger, at ”Vi sætter spor” også har relevans i forhold til den fysiske verden, hvor spejderne fungerer som naturbevarere.

Følg det kreative spor

”Spor” kan bruges i mange forbindelser: Som noget man efterlader, som en vej man vælger at følge og på flere andre

Artiklen fortsætter under annoncen

Foto: Spejderne

Foto: Spejderne

måder. Og spejdere er kreative mennesker, så valget af ”Spor” har straks affødt en strøm af fantasifulde udtryk, der kan bruges på lejrpladsen. Der er for eksempel forslag om, at hittegodsudleveringen skal hedde ”Sporløs”, radiostationen skal hedde ”Lydspor”, pladsens hovedvej skal hedde ”Vognspor” og toiletafdelingerne… tjahhh, gæt selv!

Disse navne er dog stadig forslag og er ikke endeligt vedtaget, fastslår kommunikationsfolkene:

“Der er fri debat – alle er velkomne til at byde ind med forslag”.

Det kan blandt andet ske på den Facebook-side, der findes for Spejdernes Lejr 2017, eller på Twitter.

Forslag kan også mailes til Niels Falk: [email protected] eller Annemette Holst Andersen: [email protected]

Læs mere på www.spejderne.dk

30. april 2024 112, Sønderborg

Ung mand på elløbehjul set med ‘gevær’ på ryggen

30. april 2024 112

En foreløbig ukendt mand har tirsdag eftermiddag givet anledning til utryghed i Sønderborg midtby ved at køre rundt på et sort el-løbehjul medbringende et geværlignende genstand på ryggen. Vedkommende er iført sort bluse m. hvid stribe, sort vest og hvide sko, skriver politiets vagtchef på X. Et vidne fortæller til politiet, at han har stået […]

Læs mere...