Sejlrenden ind til Dyvig renses op

16. maj 2015 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Hvis man skal sikre indsejlingen til Dyvig i de kommende år, skal den smalle indsejling E Gaf i Stegsvig uddybes.
Det siger Bent Larsen ifølge Als-Nyt.dk

143161519736844200_resized

Foto: Per Franson, Als-Nyt.dk

Artiklen fortsætter under annoncen

Sejlrenden til Dyvig er på vej til at sande til har med opbakning fra Dyvig Bådelaug søgt om at få sejlrenden til havnen uddybet.

Bent Larsen med flere skrev til kommunen, at America Cup kommer til Dyvig – men kun hvis vandet er dybt nok til, at de kan sejle hele vejen ind. Og selvom det slet ikke er en kommunal opgave at rense op i sejlrender, så trak byrådet tegnebogen frem og lagde pengene til en sandsuger på bordet.

“Det er en borger fra erhvervslivet, der har spurgt, så det må vi tage alvorlig”, sagde Aase Nyegaard, Fælleslisten, da sagen var på dagsordenen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Per Franson fra Als-Nyt.dk har fotograferet sandsugeren Kronos, mens den udfører det arbejde, som egentlig er statens opgave.

billede

27. april 2024 Erhverv, REGIONALT

Fleggaard: Selvom der skal betales dåsepant så forsvinder grænsehandlen ikke

27. april 2024 Erhverv

Den ellers overvejende pantfri grænsehandel bliver senest 1. januar 2029 pantzone. Det skyldes, at EU-Parlamentet i denne uge har vedtaget den såkaldte emballageforordning for alle EU-lande. Dermed forsvinder den særordning, som Tyskland hidtil har haft på området, skriver BT. Hus Fleggaard venter de på at høre om detaljerne for, hvordan ordningen bliver i praksis. ”I […]

Læs mere...