ProjectZero fortæller ukrainere om Sønderborgs klima-erfaringer

6. oktober 2016 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborgs grønne omstilling tiltrækker stigende interesse fra byer i hele verden. Normalt besøger byerne Sønderborg, men fredag leverer Sønderborg sine erfaringer ”ud af byen”.

Det sker når ProjectZeros Peter Rathje på ECO-forum konferencen i Lviv, Ukraine, fredag eftermiddag fortæller byudviklere og forretningsfolk fra hele Ukraine om, hvordan Sønderborg skaber omstilling og reducerer CO2 i samarbejde.

Konferencen er samtidig en markedsplads for energirigtige løsninger fra bl.a. Danfoss, Grundfos, Kamstrup.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er den danske ambassadør i Ukraine, Christian Dons Christensen, som har inviteret ProjectZero til at holde åbningstalen og ligeledes at mødes med Lvivs borgmester Andriy Sadovy.

Lviv er en gammel kulturby i rivende udvikling. Byen har knap 750.000 indbyggere og er beliggende ca. 70 km øst for den polsk/ukrainske grænse. Byen er bl.a. kendt for sine software-kompetencer, som også tiltrækker interesse fra Sønderborg virksomheder.

7. maj 2024 Politik, Sønderborg

Unge kom med deres bud på et byrum på DSB-grunden

7. maj 2024 Politik

På DSB-grunden, som også huser Ungdomshuset Mejeriet, skal der bygges et kollegie og der er lavet et skitseforslag, som viser, hvordan det kan komme til at se ud. “Det forslag er sendt i udbud og så venter vi og ser, hvem der vil købe grunden og bygge”, sagde byrådsmedlem Didde Lauritzen på en ungeworkshop i […]

Læs mere...