Klimamålet: Epos har skiftet gasfyret ud med et højteknologisk pillefyr

Arkivfoto
Arkivfoto
1. januar 2017 Augustenborg Skrevet af: Ole Kæhler

Efterskolen Epos har op til årsskiftet taget et stort skridt i forhold til at gøre skolens varmesystem mere bæredygtigt, og bidrage til kommunens ambitiøse målsætning om at blive CO2 neutral i år 2029.

Det gamle gasfyr, som har kørt siden Danebod Højskoles tid, er nemlig blevet udskiftet med et energieffektivt pillefyr. Desuden er der ført nye og velisolerede varmerør.

Der er tale om efterskolens største investering til dato, siden Epos i 2014 overtog de gule højskolebygninger i Fynshav.

Artiklen fortsætter under annoncen

Investeringen på ca. 1,5 millioner kr. vil ifølge beregningerne, kunne tjene sig selv hjem på under 10 år, skriver efterskolen i en pressemeddelelse.

Det nye varmesystem er bygget op som en såkaldt kaskadeløsning med flere uafhængige pillefyr, hvilket gør det muligt, at energiforbruget kan køres ned på et minimum i sommerperioden.

Desuden er det tænkt ind, at systemet skal kunne udvides med solfangere, ligesom det kan forbindes med en elektronisk vejrudsigt for løbende at justere varmeproduktionen efter behovet.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

29. april 2024 Samfund, Sønderborg

Opsigelsen af tolkeaftalen giver en del bøvl

29. april 2024 Samfund

Opsigelsen af tolkeaftalen betyder, at Sønderborg Kommune snarest muligt skal gennemføre en ny konkurrenceudsættelse af tolkeydelser. Det tager tid, men processen er sat i gang. I mellemtiden giver det os en del bøvl i sagsbehandlingen, hvor vi skal ud og finde andre tolke for at få løst de konkrete opgaver, hvor der er behov for […]

Læs mere...