Udviklingshæmmede og andre udsatte borgere er klar med 1000 cykler til spejderlejren

28. juni 2017 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

SAABU – kommunens værksteder for borgere med funktionsnedsættelser er meget tæt på målet om at sætte 1000 brugte cykler i stand til sommerens spejderlejr.

De lokale cykelhandlere takkede nej til kvit og frit at sætte en masse indsamlede, brugte cykler i stand for de mange tusinde børn, der kommer til Sønderborg til sommer.

Det er Værkstedet Østerlund i Nordborg, der beskæftiger udviklingshæmmede, som fik opgaven og i den forbindelse udtalte Dansk Industris Erling Duus til SønderborgNYT, at det ikke er helt efter bogen, at Sønderborg Kommune påtager sig opgaver, som det lokale erhvervsliv ellers skal leve af.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningen sendte en redegørelse til byrådets politikere, hvor der ifølge Fælleslistens Aase Nyegaard står, at der ikke er noget at komme efter.

“Det er indenfor lovens rammer”, refererede Aase Nyegaard.

SønderborgNYT fik aldrig svar på, hvorfor en skattefinanseret social institution tager opgaver, der hører hjemme i det private erhvervsliv og heller ikke svar på om spejder-sekretariatet ikke kunne have fundet sponsorer til at betale for en fagligt forsvarlig istandsættelse af de gratis indsamlede lejrcykler.