Kommunen er på udkig efter såkaldte tilflytterværter

12. december 2017 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborg Kommune har ambitiøse målsætninger om at tiltrække flere tilflyttere, men en ligeså vigtig del af processen er at modtage og fastholde de nye borgere. Derfor præsenterer Sønderborg Kommunes Tilflytterservice nu et nyt initiativ, som skal være med til at skabe sociale relationer og lokalkendskab, så tilflytterne bliver.

Tiltaget hedder “Velkomstværter”, og kort fortalt kan lokale borgere matches med tilflyttere, som de byder ind på en uformel snak og en uforpligtende kop kaffe. Herefter er det op til det enkelte match, om de vil mødes igen, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvis en tilflytter ikke finder sig et socialt netværk og en ny omgangskreds, tenderer de i højere grad til at flytte væk igen. Det vil alle parter gerne undgå, for en fraflytning er ikke ønskværdig for især de virksomheder, som måske har investeret mange ressourcer på at rekruttere den helt rigtige, tilflyttede arbejdskraft”, siger formanden for erhvervsudvalget, Ole Wandahl Stenshøj.

Tilflytterservice har allerede stiftet bekendtskab med lokale, som gerne vil gøre en indsats for at tage imod tilflyttere. Med det nye initiativ sættes ordningen i system, så tilflyttere og velkomstværter matches.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den lokale vært behøver ikke at afsætte lang tid og planlægning til et længerevarende forløb.

Er du blevet nysgerrig på ordningen, og er du enten tilflytter eller vil være velkomstvært? Så læs mere og tilmeld dig Her på LINKET.

Tilflytterservice vil matche værter og tilflyttere, så for eksempel børnefamilier, par eller singler mødes med hinanden.

4. maj 2024 Samfund, Sønderborg

Kontrakten er skrevet under – nu kan der rives bygninger ned i Nørager

4. maj 2024 Samfund

Fredag blev kontrakten om nedrivning af Nørager skrevet under og det var et øjeblik præget af refleksion over en lang proces, glæde over lokale kræfter og en forventning om at få det bedste ud af situationen, man er blevet sat i, skriver Salus på deres hjemmeside. Teknisk chef for SALUS Boligadministration, Brian Skou Juhler Larsen, […]

Læs mere...