Hver tredje der er på kontanthjælp, burde slet ikke være det

9. januar 2018 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Kommunernes gennemgang af 25.000 kontanthjælpssager viser, at 33 procent slet ikke burde være på kontanthjælp.

Op mod 8500 danskere, der har været på kontanthjælp i fem år eller mere, burde slet ikke være på kontanthjælp.

Det viser de foreløbige resultater af en gennemgang af 25.000 langtidsledige kontanthjælpsmodtagere, som 89 af landets kommuner er i gang med at gennemføre i forbindelse med satspuljeprojektet “Flere skal med”, som blev sat i gang sidste år, skriver avisen Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Indtil videre er mere end 16.000 sager blevet endevendt og konklusionen er, at 33 procent af borgerne burde have været i fleksjob eller i ressourceforløb, der sigter mere målrettet mod beskæftigelse eller placeret permanent på førtidspension.

“Det er en falliterklæring. Det har aldrig været meningen, at borgere skal langtidparkeres på kontanthjælp, hvis de har personlige eller helbredsmæssige udfordringer, der betyder, at de har brug for en helt anden type hjælp. Jeg tror ikke, at nogen havde drømt om, at så mange er forkert placeret”, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Beskæftigelsesministeren mener, at kommunerne har sovet i timen – i årevis.

I Sønderborg er Jobcenter på forkant med tingene. Det kan du læse mere om HER

 

30. april 2024 112, Sønderborg

Motorcyklist kvæstet

30. april 2024 112

Mandag var der en bilst, der ville svinge ind på en parkeringsplads ved Nørre Havnegade i Sønderborg. “Bilisten overser en motorcyklist, der kom kørende i modsat retning, så da bilen drejede til venstre blev den ramt af mortorcyklen”, siger Jeppe Ansager fra det lokale politiet. “Motorcyklisten blev kvæstet ved uheldet og er indlagt på sygehuset”.

Læs mere...