A. P. Møller Fonden investerer 3, 9 millioner i uddannelse i Sønderborg

27. juni 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Alle elever skal trives og blive så dygtige, som de kan. Det er mantraet bag den nye folkeskolereform, og Sønderborg Kommune tror på, at det mål bedst nås ved at gøre lærerne så dygtige, som de kan. Det har de hørt og forstået i A.P. Møller Fonden, der har besluttet at støtte et stort læringsprojekt i Sønderborg Kommune med 3,9 mio. kr. Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2014/02/alsion.jpg”>alsion

Sønderborg vil være ”City of Educational Change and Learning Design”, og det skal ske ved over de næste to år at uddanne 155 lærere til højt kompetente vejledere på fem forskellige og højt prioriterede faglige felter.

De 155 supervejledere tilknyttes på sigt fem videnshuse, der omfatter House of Science, Global House og tre helt nye videnshuse: House of Art, House of Health og House of Citizenship.

De fem videnshuse skal gøre Sønderborg til en markant vidensby: City of Educational Change and Learning Design. Den udtrykker visionen om, at Sønderborg bruger folkeskolereformen til at gøre Sønderborg til én af landets fremmeste byer for læring.

– Vi tror på, at hvis vi stimulerer den enkelte ansattes glæde og engagement i sit fag, så smitter det af på undervisningen og bliver eksemplarisk for den enkelte elevs egen appetit på læring og lyst til at specialisere sig, siger Jette Østergaard, direktør for Børn og Uddannelse i Sønderborg Kommune.

Projektet er udarbejdet i samarbejde mellem Sønderborg Kommune, UC Syddanmark og en lang række samarbejdspartnere.

Frem til 2016 uddannes der 50 læsevejleder, 50 matematikvejledere, 17 sprogvejledere, 17 kunst- og musikvejledere, 17 demokrati- og samfundsvejledere, 17 sundhedsvejledere, 17 naturfagsvejledere og 17 skoleledere.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk