A. P. Møller Fonden investerer 3, 9 millioner i uddannelse i Sønderborg

27. juni 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Alle elever skal trives og blive så dygtige, som de kan. Det er mantraet bag den nye folkeskolereform, og Sønderborg Kommune tror på, at det mål bedst nås ved at gøre lærerne så dygtige, som de kan. Det har de hørt og forstået i A.P. Møller Fonden, der har besluttet at støtte et stort læringsprojekt i Sønderborg Kommune med 3,9 mio. kr.alsion

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg vil være ”City of Educational Change and Learning Design”, og det skal ske ved over de næste to år at uddanne 155 lærere til højt kompetente vejledere på fem forskellige og højt prioriterede faglige felter.

De 155 supervejledere tilknyttes på sigt fem videnshuse, der omfatter House of Science, Global House og tre helt nye videnshuse: House of Art, House of Health og House of Citizenship.

De fem videnshuse skal gøre Sønderborg til en markant vidensby: City of Educational Change and Learning Design. Den udtrykker visionen om, at Sønderborg bruger folkeskolereformen til at gøre Sønderborg til én af landets fremmeste byer for læring.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi tror på, at hvis vi stimulerer den enkelte ansattes glæde og engagement i sit fag, så smitter det af på undervisningen og bliver eksemplarisk for den enkelte elevs egen appetit på læring og lyst til at specialisere sig, siger Jette Østergaard, direktør for Børn og Uddannelse i Sønderborg Kommune.

Projektet er udarbejdet i samarbejde mellem Sønderborg Kommune, UC Syddanmark og en lang række samarbejdspartnere.

Frem til 2016 uddannes der 50 læsevejleder, 50 matematikvejledere, 17 sprogvejledere, 17 kunst- og musikvejledere, 17 demokrati- og samfundsvejledere, 17 sundhedsvejledere, 17 naturfagsvejledere og 17 skoleledere.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Politik, Sønderborg

Når det gælder penge til Arne-pension venter borgmesteren på KL

24. september 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen har bemærket, at regeringen lægger op til, at det er ved at skrue på indsatsen på at hjælpe unge i arbejde, der skal findes penge til at finansere den kommunale del af Arne-pensionen. “Men først skal regeringen forhandle med KL og først derefter kan vi sige, hvor regeringen foreslår, vi skal finde […]

Læs mere...