Åbent brev: Ansatte kæmper for og med Gråsten Fjerkræ

9. marts 2014 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Ansatte fra Gråsten Fjerkræ skriver i åbent brev:

Kære Teknik og Miljø udvalg

Det er med stor interesse, at vi som ansatte hos Gråsten Fjerkræ følger med i kommunens behandling af vores arbejdsgiver/arbejdsplads, der har søgt om tilladelse til opførelse af hal på Kirketoft 3 i Kværs.

Vi føler ikke vores arbejdspladser bliver respekteret af kommunen.

Vi er ikke blevet hørt, det burde vi vel som en aktiv del af Gråsten Fjerkræ og skatteydere i kommunen?

Den længdebegrænsning på 12 meter for lastvogne, som kommunen vil pålægge Gråsten Fjerkræ, vil medføre en stigning af tværgående trucks kørsel på 66 %.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi modtager sættevogne med 33 paller, der kommer fra Sydeuropa. 33 paller tilsvarer 66 gange tværgående trucks kørsel. Sættevognene bliver med jeres indstilling tvunget til at holde på Kværsgade 18, med snuden udover fortovet, det var jo netop det som skulle forhindres med den nye hal og p-pladser.

En test viste, at det tog under et minut at bakke ind på Kirketoft 3, hvorimod en tværgående trafik imellem Kirketoft 3 og Kværsgade 18 kan forløbe sig over flere timer, hvis der f.eks. er begravelse eller anden stor kirkelig handling.gråsten fjerkræ

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi ansatte hos Gråsten Fjerkræ bliver med kommunes indstilling pålagt en 66 % større arbejdsrisiko for uheld, det kan da ikke være jeres menig.

Kunne kommunen ikke foretage en trafikmåling på Kirketoft, og i samme anledning foretage en måling på hvor ofte og hvor mange børn der leger på vejen udfor Gråsten Fjerkræ?gråsten fjerkræ

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi er 100 % sikre på, at i tidsrummet fra kl. 09:00 til kl. 14:00 alle hverdage, der er der ingen legende børn og naboerne er på arbejde, hvormed der vil være den laveste trafik på Kirketoft.

En salomonisk løsning! såfremt kommunen er indstillet på at værne om vores arbejdspladser, bør kommunen ændre sin længdebegrænsning fra 12 meter til tilladt trafik i tidsrummet 9-14 uden begrænsning således at sættervogne kan bakke ind på Kirketoft 3 og af/på læsning kan ske uden risiko.

Artiklen fortsætter under annoncen

En længdebegrænsning på 12 meter er det samme som at tvinge firmaet ud af kommunen og vi mister vores arbejde.

I håbet om vi bliver hørt, forbliver vi

Alex Jensen,  Birgitte Møller, Flemming Andersen (talsmand, 40176142), Hans Møller, Henning Nissen, Jesper Albrechsen, Jeppe Vinum, Mette Thomsen, Olliver Friedel, Pia Jensen og Tina Lyngby