Årets Iværksætterpris går til datter og far

8. december 2016 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Dommerpanelet, der skulle vælge Årets Iværksætter og vinderen af Årets Ungdomspris, Stig Poulsen fra Vækstfonden, Bent Jensen fra Linak, Trine Lindén fra Commocean og serie-iværksætter Allan Kazmarek, faldt pladask for iværksætterdrømmen om at lave skøn, lokal æblevin, fordi det er en idé, der rummer rigtigt meget potentiale.

Camilla og Henrik Petersen fra Hestehavegaard vandt Årets Iværksætterpris.

Camilla og Henrik Petersen fra Hestehavegaard vandt Årets Iværksætterpris.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Nu får i 25.000 kroner og dem skal i bruge på at komme til at forstå, hvor fantastisk jeres idé er. I har sunde, lokale råvarer – og deriblandt Gråstenæblet. I laver kvalitetsprodukter, der er med til at brande Sønderborg. Det her kan blive virkeligt stort”, sagde Trine Lindén til vinderparret.

På Hestehavegaard har datter og far, Camilla og Henrik Petersen en idé om, at det kan blive en flot succes, hvis de begynder at brygge æblevin.

“Vi har i lang tid solgt æblemost, som er lavet af vores egne æbler. For få år siden kom vi på at lave mosten selv i stedet for at betale andre for det”, sagde Henrik Petersen under præsentationen af ideen på Årets Business Event 2016, der foregik på Det Blå Gymnasium torsdag.

Artiklen fortsætter under annoncen

I familien er der blevet brygget æblevin i flere generationer og med 24 forskellige sorter, så er der adskillige smagsnuancer. Det lægges der vægt på i fremstillingen af æblemost og det kan overføres til den kommende vinproduktion.

“I familien og vennekredsen er der stor tilfredshed med familie-frugtvinen og nu vil vi gøre den kommerciel”, sagde Camilla Petersen. Det er snakket frem og tilbage med SKAT og familien mener, at der kan hældes vin i små 400 flasker i 2017.

De andre

Artiklen fortsætter under annoncen

De meget jordnære iværksættere fra Hestehavegaard konkurrerede mod Crew Net, der har et it-system, som kan holde fuldkommen styr på frivillige hjælpere til ethvert større arrangement. Og de var oppe mod Blach Nordic, der har gang i produktionen af et bevægeligt stativ, som gør avancerede filmoptagelser mulige.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 66)

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. juni 2023 Sønderborg, Debat

Debat: Avnbøløsten-borgerne holder Venstres byrådsgruppe op på vindmølle-løfter

3. juni 2023 Sønderborg

I onsdags var der mødt adskillige mennesker fra Avnbøløsten op ved Rådhuset, hvor de demonstrerede imod Byrådets planer om, der skal stilles vindmøller op i deres lokalområde. I Byrådssalen fik de lov til at stille et spørgsmål til Byrådet – og spurgte om Venstre og Socialdemokratiet havde tænkt sig at holde deres løfter. Svaret de […]

Læs mere...