Årets Julemærkemarch bliver ‘hver for sig’

18. november 2020 Sønderborg
Julemærkemarch. Arkivfoto
Julemærkemarch. Arkivfoto

Coronaen holder fast i Danmark. Det udfordrer vores landsdækkende event, Julemærkemarchen, der bliver noget anderledes end de foregående 43 år. Op mod 18.000 danskere må den første søndag i december finde deres egne veje, når de hver for sig går en tur til støtte Julemærkehjemmene.

Julemærkemarchen indsamlede sidste år en donation på 1,46 millioner kroner til Julemærkehjemmene og det har foreningen ikke tænkt sig at corona skal ændre på i år.

“Corona eller ej, så skal den symbolske gåtur gennemføres”, fortæller den lokale arrangør Idrætsforeningen Posten Henrik Møller. Starten bliver fra P-pladsen ved Sønderskov Skolen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor bliver Julemærkemarchen virtuel i år, så alle kan fortsat tilmelde sig og give sit bidrag til Julemærkehjemmene, men deltagerne går altså en tryg og sikker julemærketur hver for sig.

“Vi er en lille frivillig forening, med et vigtig formål. Vores startsteder bliver drevet af frivillige, og vi tager derfor ingen chancer, hverken overfor vores frivillige eller de mange lokale, som mødes den første søndag i december, for at markere deres støtte til Julemærkebørnene”, siger Henrik Møller i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Normalt sker der mange forskellige ting ved Julemærkemarchens 68 steder rundt om i landet. Det gør der ikke i år. Der bliver ingen forsamlinger, taler, musik, eller fælles start på gåturene.

Den nye udfordring bliver nu at få alle vores deltagere til at hoppe med på vores virtuelle løsning og finde frem til vores ‘virtuelle startsted’, på hjemmesiden www.julemaerkemarchen.dk.

Her tilmelder man sig det virtuelle arrangement, betaler sit bidrag, køber julemærkemarch-medaljer og alle de andre ting, som man normalt ellers ville gøre på dagen, når man besøgte vores startsted. I stedet får man nu mulighed for at få sendt sin bestilling hjem til sin privat adresse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hos os i Sønderborg bliver det stadig muligt at komme forbi for at hente bestilte varer, aflevere en donation eller købe nogle få af Julemærkemarchens varer. Men her vil der selvfølgelig skulle overholdes alle de forholdsregler, der er givet vedrørende Corona, som i en anden butik”, siger Henrik Møller.

Julemærkemarchens bestyrelse frygter helt naturligt, at coronaen vil gøre det svært at rejse de 1,46 millioner kroner, som Julemærkemarchen sidste år kunne donere til Julemærkehjemmene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så i år er det vigtigere end nogensinde, at danskerne bakker op om vores event og at vi får samlet så mange penge ind til Julemærkefonden, som muligt”, siger formand Birthe Juul.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
5. oktober 2022 Augustenborg, Politik

Tænder julelysene og skruer ned for gadebelysningen

5. oktober 2022 Augustenborg

”I Teknik-, By og Boligudvalget er vi enige om at bevare støtten til julebelysning for bla. at støtte op om handelslivet, men vi er også sikre på, at man i de forskellige handelsstandsforeninger er opmærksomme på at begrænse energiforbruget”, siger udvalgsmedlem Tage Petersen fra Venstre til SønderborgNYT. Sparer på gadelyset “Selv om nogle måske vil […]

Læs mere...