Årets ringriderfest bliver mere bæredygtig

1. juli 2022 Ringriderfesten

Årets ringriderfest i Sønderborg fra 8. til 11. juli kommer til at stå i miljøet og bæredygtighedens tegn.

Sammen med Kultur i Syd, Street Food-arrangøren og formanden for Ringriderfestens pladskomité, pladskommandanten Jacob Hallum Bendtsen, har man udviklet en speciel vaskemaskine, der kan rengøre brugte ølkrus, så de kan bruges igen, skriver Ringriderfestens komité.

“Der kommer ikke til at flyde et eneste ølkrus på pladsen”, siger pladskommandanten, der har udviklet et system, der automatisk tilskynder publikum til at aflevere ølkrusene i stedet for blot at smide dem på pladsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er også klar med en ny og væsentlig bedre affaldssortering. På udendørsarealerne og i Lansen bliver der udelukkende anvendt LED-belysning, toiletterne er forsynet med vakuumsug, der er med til at minimere vandforbruget. For mændene har vi opstillet vandfri urinaler fra Sønderborg-firmaet Waterless, og rundt om på pladsen opstilles pissoireraketter med plads til tre-fire personer. Fra raketterne og de vandfri urinaler opsamles urinen i tanke eller ledes direkte i kloakken”.

“Så Ringriderfesten 2022 bliver første step på vej mod noget nyt. Vi vil hele tiden arbejde på innovative løsninger”, siger Jacob Bendtsen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Politik, Sønderborg

Et skridt tættere på at flere af kommunens biler kører på el

13. august 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts Handleplan for grøn omstilling af persontransport. Et af tiltagene handler om at kommunen skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler. På onsdag skal Økonomiudvalget gerne nikke til udrulningsplanen. I forhold til at få sat ladestationer op, så forelægges sagen til Teknik-, By og Boligudvalgets beslutning, idet der er […]

Læs mere...