Århus Brass Band spiller byen op til Ringriderfesten

25. maj 2022 Ringriderfesten
Århus Brass Band, Pressefoto
Århus Brass Band, Pressefoto

Ringriderfesten i Sønderborg har gjort lidt af et scoop ved at sikre sig det hollandske orkester K&G Leiden til årets fest. Orkestret er meget efterspurgt og kendt for at give nogle meget flotte tattoo-shows. Det får de mulighed for i Skansen ved det internationale tattooshow lørdag den 9. juli. Naturligvis deltager hollænderne også i festens mange øvrige musikalske aktiviteter, skriver Ringriderfesten.

Hollænderne var senest i Sønderborg i 2018, hvor de blandt andet begejstrede publikum ved tattooshowet, der dengang foregik under åben himmel ved Sønderborg Slot. I år bliver det indendørs i Skansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Orkestret er bl.a. kendt for at være iklædt uniformer, der er inspireret af US Marine Corps. Udover at have optrådt i flere europæiske lande har orkestret også underholdt det hollandske kongehus adskillige gange, samt deltaget mange TV-udsendelser.

Fra Smilets by, Aarhus kommer Århus Brass Band, der består af 30 professionelle og amatørmusikere, der er eksperter i at håndtere messinginstrumenter.

Bandet har, siden det blev etableret i 1924, været en stor del af det århusianske kultur- og amatørmusikliv. Det har medlemmer fra hele Jylland, men er først og fremmest et aarhusiansk orkester.

Artiklen fortsætter under annoncen

Orkestret ønsker at være et levende og trendsættende brass band på eliteniveau – og det mål synes opfyldt. Efter DM for brass bands i november 2017 kan Århus Brass Band fortsat kalde sig Jyllands bedste brass band og tilmed Danmarks næstbedste. Men det kommer man ikke sovende til. Det kræver meget af den enkelte musiker at spille i orkesteret, og medlemmerne tilbringer mange dage sammen i løbet af året. Det sker, fordi Århus Brass Band ønsker at give sit publikum musikalske oplevelser af allerhøjeste kvalitet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Da bandet spiller til et væld af forskellige koncerter og arrangementer, spænder repertoiret vidt. Programmet til DM byder ofte på klassiske eller nyskrevne originalværker for brass band, mens man til en torvekoncert både kan høre toner af bl.a. Rasmus og Tommy Seebach, George Michael og Frank Sinatra.

Til særlige anledninger kridter man marchskoene og deltager i optog, som ved Aarhus Pride og Ringriderfesten i Sønderborg.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...