Aase Nyegaard er med Energy Cities konference

23. april 2015 Erhverv

Aberdeen i Skotland er i år vært for årsmødet i Energy Cities, som er en sammenslutning af 185 europæiske byer/kommuner, som samarbejder, deler viden og presser på for at få skabt løsninger i forhold til klima- og energispørgsmål. Viceborgmester Aase Nyegaard deltager fra Sønderborg.

Blandt de 185 medlemmer er der fire danske.zero

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg er spændt på at deltage og se, hvad vi kan bidrage med, og hvad vi kan lære af hinanden. Konferencen er en vigtig optakt til COP 21-topmødet, der foregår til december i Paris, som også er medlem af Energy Cities. Vi ønsker alle nye klimamål og at der i Paris bliver enighed om en global aftale. Men samtidig blev vi – dvs. alle medlemslande – enige om sidste år i Bruxelles, at vi begynder med os selv og sætter turbo på hver for sig i vore lokalområder. Vi behøver ikke at vente på enighed for at gå i gang”, siger Aase Nyegaard inden afrejsen til Aberdeen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Energy Cities er bygget op omkring en fælles forståelse for, at nytænkning på energiområdet ikke alene handler om at skifte fra et energisystem til et andet. Det handler om radikal reduktion og klogt energiforbrug, så vi omstiller til lavt energiforbrug samtidig med, at vi bevarer den gode livskvalitet”, siger hun i en pressemeddelelse.

ProjectZero

Sønderborgs fortælling handler om ProjectZero og Sønderborgs vision om at blive Europas første CO2-neutrale område i 2029. Det, de fleste i den forbindelse gerne vil vide mere om, er den brede borgerinddragelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det, det kniber med for mange andre, er vi et langt stykke af vejen nået i mål med, bl.a. takket være House of ProjectZeroScience, hvor børn inddrages tidligt, de mange Zero-projekter med borgerinddragelse og kommunens fokus på el-biler og energirenovering. Det er den brede vifte af tiltag, der batter noget”, siger viceborgmesteren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aase Nyegaard tager samtidig til Aberdeen med en dagsorden, der hedder, at Sønderborg gerne vil være vært for en kommende årskonference i Energy Cities.

“I givet fald bliver det tidligst i 2019, for værterne indtil da er udpeget. Men til den tid vil vi også have en hotelkapacitet, der kan matche et sådan arrangement, så det vil jeg begynde at gøde jorden for”, siger Aase Nyegaard.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. juni 2021 KV21, Sønderborg

Venstre og Konservative besøger landbrug

21. juni 2021 KV21

I dag, mandag, besøger Konservative og Venstre i Sønderborg landmand Jens Lei og Jack Nielsen fra DroneVic til en markvandring/overflyvning og snak om, hvordan et højteknologisk dansk landbrug ser ud i dag og i fremtiden. Besøget vil også fokusere på, hvordan vi kan sikre, at både vores teknologiske uddannelser på Alsion og vores stærke landbrugsskole […]

Læs mere...