Aase Nyegaard med til indvielsen af Zerohuset i Haiyan

4. november 2015 Erhverv
Viceorgmester Aase Nyegaard i samtale med partisekretær Shen Xiaohong fra Haiyan. Arkivfoto.

Viceorgmester Aase Nyegaard i samtale med partisekretær Shen Xiaohong fra Haiyan. Arkivfoto.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med taler af bl.a. Sønderborgs viceborgmester Aase Nyegaard og den danske generalkonsul i Shanghai, Nicolai Prytz, er Zerohuset i Haiyan i Kina – med stærke Sønderborg-aftryk – netop indviet.

Huset er det første konkrete resultat af den samarbejdsaftale, Sønderborg Kommune har indgået med Haiyan County – og ikke det sidste. I nærheden af huset vokser i de kommende år et helt nyt energivenligt byområde op. Repræsentanter fra otte danske firmaer, som har været med til at bygge huset op, deltog i indvielsen, askriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Viceborgmester Aase Nyegaard sagde bl.a.:

“Jeg har hele tiden troet på dette projekt. Og det har jeg, fordi det fra starten stod klart, at vi deler fælles visioner på klimaområdet: Vi ønsker gennem en målrettet indsats at udforske de teknologiske muligheder for at bygge så energieffektivt som muligt, og vi ønsker samtidig at uddanne folk og påvirke borgerne til at agere energirigtigt. Og så ønsker vi i begge byer at skabe vækst og nye job”.

Selv om klima- og energisamarbejdet med Haiyan er nyt, trak viceborgmesteren tråde til en fælles historisk fortid ved at fremhæve Zerohusets form og sammenligne den med et skib:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Kun få km herfra lå der 23 danske skibe i 1864 – skibe der bragte porcelæn og møbler til Danmark. Så det er ikke nyt, at vi handler med hinanden”, sagde hun og håber, at fremtiden vil bringe meget mere samarbejde til gavn for såvel klimaet som jobskabelsen i begge lande.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. august 2022 Politik, Sønderborg

Borgmesterpartiet kan komme i mindretal når det gælder udlicitering af rengøringsopgaver

18. august 2022 Politik

Socialdemokratiet har aldrig været fortaler for udlicitering af kommunale opgaver og det gælder også den kritiserede rengøring af kommunale skoler og daginstitutioner i den jyske del af kommunen. I en pressemeddelelse gjorde Socialdemokratiet onsdag aften det tydeligt, at de ikke vil lægge stemmer til, at der udliciteres flere rengøringsopgaver før, at de, der allerede er […]

Læs mere...