Aase Nyegaard skal fortælle canadiere om ProjectZero-visionen

17. maj 2017 Erhverv

Viceborgmester Aase Nyegaard er lige nu i Vancouver i Canada, inviteret af Simon Fraser University, hvor der er Renewable Cities’ Learning Forum 2017. Hun skal fortælle om “Sønderborg – en af Europas førende byer i indsatsen for at omstille sig til vedvarende energi”, som det hedder i invitationen.

Initiativet til Renewable Cities er taget af Simon Fraser University for at støtte de byer i verden, der har besluttet sig for at arbejde for omstilling til 100 procent bæredygtighed. Vancouver selv har en ambition om at nå målet i 2050. Hensigten med det årlige Learning Forum på universitetet i Vancouver er at samle aktører fra de klimabevidste byer, dvs. politikere, den private energi-sektor, forskere og civilsamfundet til debatter og videndeling, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Viceborgmester Aase Nyegaard er blevet bedt om at deltage i en paneldebat fredag formiddag, hvor der er fokus på europæiske og nordamerikanske byer/områder, der har besluttet sig for et opnå CO2-neutralitet inden for en overskuelig årrække.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2021 112, Sønderborg

Miljøvagten holder øje med spildt mælk

7. december 2021 112

Tirsdag eftermiddag har der været et uheld med mælk hos en virksomhed på Ellegaardvej i Sønderborg. Det betyder, at cirka 1000 liter mælk er løbet i afløbet og derfra videre til Ulkebøldam. Det betyder, at Ulkebøldam kan få en smule misfarvning i de kommende dage. Lige nu kan man se misfarvning af vandet i gl. […]

Læs mere...