‘Acces og Acceleration’ skal bane vejen for innovative sundhedsløsninger

28. juni 2019 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Det skal være lettere at udvikle, afprøve og implementere nye innovative sundhedsløsninger. Derfor er virksomheder, forskningsinstitutter og sundhedsinnovationsklynger nu rykket tæt sammen i bestræbelserne på at danne en dansk-tysk platform, som samler stærke kræfter på begge sider af grænsen.

Ét af hovedmålene med projektet, som har fået navnet ’Access & Acceleration’, er at bringe læger og patienter tættere på forskere og specialister ved institutioner som SDU, Universität zu Lübeck og Christian-Albrechts-Universität zu Kiel og virksomheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektet skal udvikle en grænseoverskridende platform, der skal lette virksomheders tilgang, Acces, til universitetsressourcer, sygehuse, klinikpersonale og patienter. Samtidig skal innovationsprocessen fra idé til løsning gøres markant kortere, Acceleration.

Alt sammen til fordel for sundhedsvæsnet, virksomheder, samfundet, patienter og fagpersonale.

“Vi vil forsøge at samle nuværende og fremtidige dansk-tyske innovationsinitiativer inden for sundhedsområdet. Dette vil være til gavn for virksomheder, samfund, patienter og fagfolk”, fortæller leder af Mads Clausen Instituttet på SDU, Horst-Günter Rubahn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Initiativer allerede iværksat
Lektor og forsker ved Mads Clausen Instituttet, Jost Adam, er fra SDU Sønderborgs side dybt involveret i projektet, og han ser stor værdi i de tiltag, som ’Access & Acceleration’ ligger til grund for. Han nævner som eksempel et stærkt samarbejde og pilotprojekt med ’Stryker Trauma GmbH’, som er en international virksomhed, der udvikler og producerer medicinske implantater, skruer og instrumenter, overvejende til behandling af knoglebrud.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Virksomheden ønsker et tæt studentersamarbejde med os. Når man f.eks. skruer implantater fast i et knæ, så indebærer det en forudsigelse af implantatets mekaniske egenskaber i patientens krop, dvs. mekanisk modellering, hvilket er noget, som vi ved rigtig meget om her på SDU Sønderborg. Ved hjælp af modellering kan de studerende konkludere, hvordan indgrebet får indflydelse på resten af patientens ben. Bliver det for stift eller for blød?”,  forklarer forskeren.

Jost Adam fortæller videre, at virksomheden allerede har udpeget 5-7 emner, hvor der er potentiale til optimering. Det er så tanken, at de studerende i forbindelse med semester-, bachelor-, master- og ph.d.-projekter skal fordybe sig i problematikkerne, finde frem til løsninger og mulige forbedringer, og på den måde virke som en ekstra, ekstern R&D-afdeling.

Artiklen fortsætter under annoncen

SDU Sønderborg vil også byde ind med ekspertviden i forhold til billeddiagnosticering, da universitetet ikke blot har højt specialiserede forskere på området, men også udstyr, som går under betegnelsen ’state-of-the-art’.

Projektet løber tre år.  Næste arrangementer vil være i efteråret med innovations-workshops for forskere, brugere og virksomheder.

28. marts 2024 Samfund, Sønderborg

Rigtigt mange blev en del af Stop Madspild

28. marts 2024 Samfund

Torsdag stod adskillige mennesker i kø for at hente overskuds-madvarer i Frivillighedens Hus, hvor en gruppe på 18 frivillige stod klar til at dele ud og på den måde var både frivillige og modtagere en del af Stop Madspild, som også bakkes op af en række lokale dagligvarebutikker. “Vi har fået en masse madvarer, som […]

Læs mere...