ADHD-foreningen søger familier til en gruppe omkring ‘KiK Nu!-programmet’

18. oktober 2021 Sønderborg

ADHD-foreningen i Sønderborg vil starte en ny gruppe og den skal støtte forældre til børn – i alderen 3-10 år – med ADHD eller lignende vanskeligheder. Foreningen søger derfor deltagere, der kunne tænke sig at sparre med andre forældre i samme situation.

Forældregruppen tager udgangspunkt i et online forældretræningsprogram, der hedder’ KiK Nu!’ Det er udviklet af ADHD-Foreningen med støtte fra Egmont Fonden og består af 12 moduler á 20 minutters varighed. Mellem modulerne er tanken, at strategierne kan prøves af i familien.

Artiklen fortsætter under annoncen

I programmet undervises forældrene i strategier til at forebygge konflikter, opbygge barnets selvværd og håndtere hverdagen. Der er desuden fokus på positiv kommunikation, planlægning og struktur, faste rutiner, milde og fair konsekvenser, visualisering og belønningssystemer, skriver ADHD-foreningen i Sønderborg.

Forældregruppen er et supplement til undervisningsmodulerne og meningen er, at forældrene får et rum hvor de kan dele erfaringer med andre forældre, der kender til udfordringerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Udover at få råd og redskaber til hverdagen med ADHD gennem KiK Nu! er jeg sikker på at forældrene vil få stor gavn af at mødes med andre i samme situation”, siger formand for ADHD-foreningen Sønderborg Martin Schütt i en pressemeddelelse.

ADHD-foreningen har haft stor succes med lignende forældregrupper andre steder i landet, og målet er at forældregruppen starter i Sønderborg inden udgangen af 2021. Gruppen er dog ikke helt klar til at start endnu.

Forældregruppen skal ledes af to frivillige tovholdere og indtil videre er der én frivillig, der har meldt sig. Derfor håber Martin Schütt at der sidder endnu en ildsjæl derude, der har mod på at tage opgaven på sig i de 12 uger forløbet varer.

”Man bliver klædt på til rollen som frivillig tovholder, så det kræver ikke nogen speciel viden om ADHD, men det kræver selvfølgelig at man har lyst til at gøre en forskel for familier, der har ADHD inde på livet”.

Hvis du er interesseret i at deltage i KiK Nu! forældregruppe i Sønderborg – eller vil du være frivillig tovholder – kan du kontakte Martin Schütt på soenderborg@adhd.dk

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Byrådets konstituering er på plads

3. december 2021 KV21

Torsdag aften blev der igen forhandlet om konstitueringen i det byråd, som tager over fra årsskiftet – og om det bliver en flertalsgruppe, som består af alle byrådets partier eller om alene af Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti og Enhedslisten, hvor Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige får rollen som opposition, bliver afsløret på et pressemøde fredag […]

Læs mere...