Advokat dømt ved Retten i Sønderborg

2. december 2017 112

Tilbage i 2013 vidnede Connie Sandbeck i Retten i Sønderborg. Sagen handlede om datterens voldtægt. Den tiltaltes advokat, Hans Boserup, satte spørgsmålstegn ved, om datteren var blevet voldtaget.

” Advokat Hans Boserup satte spørgsmålstegn, fordi han ikke mente, at min datter var blevet gravid under voldtægten”, siger Connie Sandbeck til TV Syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efterfølgende skrev advokaten om sagen på Connie Sandbecks Facebookprofil.

“Er du tilfreds med, at retten mente, at du – og datterens navn – løj under strafansvar? Jeg tror, I bliver tiltalt, og straffen er normalt 60 dages ubetinget fængsel”, skrev Hans Boserup på hendes Facebook.

Ifølge Connie Sandbeck og hendes datters forklaring i retten, så aborterede datteren. Det ledte til en ny retssag om falsk vidneforklaring.

Den blev afgjort i oktober i år.

Her blev mor og datter frifundet.

Datterens advokat, Jørn Brandenhoff Schmidt, bekræfter til TV Syd, at datteren havde modtaget en vandrejournal – et dokument man får udleveret af en læge under graviditet.

Selvom Hans Boserups kommentarer på Facebook er fire år gamle, så har de ifølge Connie Sandbeck stadig konsekvenser for hende:

“Jeg har mistet både bekendte, venner og familie i den her sag, fordi jeg blev udstillet som en løgner. Facebook er en gabestok. Folk snakker og hører tingene halvt”.

Advokat fik bøde

Advokaten Hans Boserup fik en bøde på 100.000 kroner af Advokatnævnet for at have skrevet offentligt om sagen på Facebook.

Forleden fik advokaten 60 dages betinget fængsel. Derudover blev han frataget retten til at være advokat frem til august 2019 for at havde videregivet oplysninger fra lukkede retsmøder.

Det besluttede Retten i Sønderborg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk