Advokat kritiserer Børn og Uddannelsesforvaltningens arbejde

19. september 2018 Samfund

En mor med en alvorligt syg søn har hidtil haft en ordning via kommunen, så drengen blev kørt til og fra skole, men den ordning er netop blevet stoppet. Det betyder, at moderen står med en voldsom udfordring, fordi hun skal vælge mellem at passe sin søn eller sit job.

Forvaltningens beslutning fik moderens repræsentant, advokat Linda Klingenberg, fra Min Private Rådgiver, til at fare i blækhuset og skriver til borgmester og medlemmer af Børne- og Uddannelsesudvalget.

 “Jeg må med stor ærgrelse meddele, at jeres forvaltning har truffet en afgørelse overfor en borger – og den er så voldsom og så forkert, at jeg er nødt til at orientere borgmester og børne- og uddannelsesudvalg om det. Jeg har også overfor topledelsen i din forvaltning forklaret, at jeg lever af at hjælpe forældre i konfliktfyldte kommunale sager, og at jeg endnu aldrig har mødt en sagsbehandling, som er så afvisende og borgerfjendtlig som i Sønderborgs forvaltning. Jeg har sager over hele landet. Der er ingen kommuner, hvor jeg er  imponeret over sagsbehandlingen, men samtidig har jeg ikke oplevet en så massiv afvisning af en borger i nogen anden kommune, selvom samarbejdet også er så ‘op ad bakke’ andre steder, så forældre vælger at betale for at få hjælp”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Står pludselig uden skole-kørsel

“Forvaltningen har forleden, uden varsel, uden grund og uden forsøg på at opklare de misforståelser, som jeg har påpeget løbende igennem de seneste år, valgt at fjerne hjælpen fra min klient med dags varsel. Det betyder blandt andet, at hendes søn ikke kan komme i skole fra på mandag. Jeg har kontaktet sagsbehandler og oplyst, at en dreng ikke kan komme i skole, og hun henviser til, at moderen så må søge en bevilling i skoleforvaltningen. Jeg ved ikke, hvordan hun forestiller sig, at det kan ske over weekenden. Særligt noterer jeg mig, at sagsbehandleren ikke selv har taget initiativ til at løse den problematik, som forvaltningen selv har skabt”, skriver cand jur. Linda Klingenberg fra Min Private Rådgiver på moderens vegne til Sønderborgs borgmester og Børne- og Uddannelsesudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

I udvalget sidder socialdemokraten Jesper Kock, der har bedt forvaltningen komme med en redegørelse, så den kan komme på bordet på det næste udvalgsmøde. Hvad der konkret er gjort og ikke gjort kan han ikke sige noget om, før han har sat sig ind i sagen.

Nej tak til møde

“Præcist den sag med kørsel til og fra skole har jeg forsøgt at kommunikere med ledelsen om. En af lederne inviterede, via den sagsbehandler som klagen i øvrigt rettede sig imod, til det, hun valgte at kalde et dialogmøde. Jeg forsøgte at få fat i hende telefonisk, for at forklare hende hvad det drejede sig om, og hvorfor sagsbehandler og afdelingsleder naturligvis ikke skulle være til stede. Lederen besvarede ikke mit opkald, og ringede ikke tilbage. Da jeg på mødedagen blev bedt om at bekræfte, at vi kom til ‘dialogmødet’, informerede jeg sagsbehandler om, at det gjorde vi ikke, men foreslog, at lederen i stedet brugte den afsatte tid på at ringe tilbage til mig. Det fik jeg en meget kontant afvisning af”, skriver moderens advokat.

Artiklen fortsætter under annoncen

Netop det har udvalgsmedlem Jesper Kock noteret sig.

“Og det er sådan, at en dialog er mest givende, når man sidder overfor hinanden – også selvom man som udgangspunkt ikke er enige. Det er så let at give kritik i mails – eller på Facebook – men det er mere konstruktivt, når parterne sidder sammen”, siger han.

“Hvis ikke forvaltningen og de implicerede bliver enige om en løsning, når de mødes, så kan man gå videre med sagen”, siger Jesper Kock til SønderborgNYT. I advokatbrevet savner han at læse, hvad det konkret er, som forvaltningen ikke gør, som den burde have gjort.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ulovligt journalsystem

“Jeg ønsker samtidig at orientere om, at jeres sagsbehandlingssystem giver sagsbehandlere mulighed for at rette i dokumenter uden at bede om lov til det og uden at det logges. Forvaltningen har endvidere ingen procedurer for, hvordan dette skal håndteres, oplyses jeg om i et brev. Det er – efter min bedste overbevisning – et alvorligt brud på tilliden til den kommunale sagsbehandling, og jeg kan ikke tro, at et sådant system er indkøbt uden at undersøge en så væsentlig faktor. I givet fald ser det straks endnu mere alvorligt ud”, skriver juristen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunen oplyser til SønderborgNYT, at de systemer, der anvendes i kommunen, lever op til lovgivningen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. februar 2023 Uddannelse, Sønderborg

Åbent Hus på Erhvervsakademi SydVest i Alsion i morgen lørdag

3. februar 2023 Uddannelse

Erhvervsakademi SydVest, EASV, i Sønderborg inviterer til åbent hus i morgen, lørdag den 4. februar, i Alsion, hvor alle interesserede kan kigge forbi. På dagen vil der være mulighed for at møde nuværende studerende, undervisere og vejledere. Det skriver EASV. Til åbent hus-arrangementet er der mulighed for at møde nuværende studerende samt undervisere og vejledere, […]

Læs mere...