Juridisk brevkasse: Advokathuset Muurholm svarer på læser-spørgsmål om bolighandel

29. maj 2018 Samfund

Hej Brevkasse

Min kæreste og jeg er på husjagt, da vi gerne vil flytte til noget større. Det er der brug for, da vi som så mange andre er en sammenbragt familie med både dine og mine børn – og lige straks også et fælles barn. Jeg kan ikke helt gennemskue, om det overhovedet er nødvendigt med en advokat i forbindelse med huskøbet, eller om vi kan klare det selv?

Hilsen

Thomas

Kære Thomas

Tak for dit spørgsmål.

Jeg vil anbefale jer at tage en advokat med på råd for at sikre, at i får en uafhængig rådgivning i forbindelse med jeres køb. Ejendomsmægleren er sælgers repræsentant, ligesom banker og forsikringsselskaber ofte arbejder sammen i kæder.

Når I har fundet drømmehuset, kan I meddele ejendomsmægleren, at I ønsker et advokatforbehold tilføjet købsaftalen. Et advokatforbehold betyder, at jeres advokat kan hæve handlen uden omkostninger for jer – også selvom I har skrevet under på købsaftalen. Uden advokatforbeholdet koster det en godtgørelse til sælger svarende til 1 % af købesummen, hvis I fortryder en handel. Køber I f.eks. et hus til 2,5 mio. kr., vil det således koste jer 25.000 at fortryde handlen uden et advokatforbehold.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når I køber hus, vil I desuden modtage en lang række dokumenter, som alle er en del af handlen. En advokat har erfaring med hvilke dokumenter, der er relevante for jer. I forbindelse med advokatens gennemgang af dokumenterne med jer, vil I få svar på alle de spørgsmål og uvisheder, som I måtte have. Advokaten vil sikre sig, at I er fuldt oplyst om alle forhold om den ejendom, som I er ved at købe og vil også hjælpe jer med at løse eventuelle problemer, inden handlen er endelig.

Advokaten kan endvidere hjælpe jer med at vælge den rigtige ejerskifteforsikring i forhold til tilstandsrapporten og el-eftersynet, der er udarbejdet på ejendommen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med andre ord er en advokat jeres uvildige og uafhængige køberrådgiver hele vejen igennem processen, fordi advokaten alene har interesse i at få jer godt og trygt igennem bolighandlen.

Sidst men ikke mindst er det værd at huske på, at en advokat også vil kunne rådgive og hjælpe på andre områder, der pludselig kan blive relevante, når man køber hus sammen, og når man som jer er en sammenbragt familie. F.eks. er det en rigtig god idé at få oprettet et testamente, da ugifte samlevende par ikke automatisk arver hinanden. Det kan også være værd at overveje, om der er brug for en samejeoverenskomst i forbindelse med bolighandlen, hvis én af jer f.eks. skyder flere penge i boligen end den anden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med venlig hilsen
Advokathuset Muurholm

Hvis du vil læse tidligere spørgsmål fra SønderborgNYTs læsere – og læse advokatens svar og gode råd – så finder du tidligere spørgsmål og svar her.

Har du et spørgsmål til advokaten?

Så send det til Advokathuset Muurholm på brevkasse@advokathuset-muurholm.dk eller pr. brev til Advokathuset Muurholm, Kongevej 58, 6400 Sønderborg eller ring på tlf. 74 43 03 09.

Hos Advokathuset Muurholm beskæftiger vi os med sager for private og erhvervsdrivende. Vi er servicemindede, tilgængelige og har en hurtig responstid. Vi formidler vanskeligt juridisk stof i et let forståeligt sprog og lægger vægt på, at vores rådgivning skaber en værdi for dig.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen – måske det rette valg til din ungdomsuddannelse

22. januar 2022 Uddannelse

Den 3. februar er der Åbent Hus på Statsskolen og det er et arrangement, hvor elever fra grundskolernes afgangsklasser kan komme på besøg og finde ud af, om Statsskolens gymnasie- eller hf-klasser er den rigtige ungdomsuddannelse for dem. Åbent Hus-dagen kan du læse om på Statsskolens hjemmeside, som du finder her. “Det er en snart […]

Læs mere...