Juridisk brevkasse: Advokathuset Muurholm svarer på læser-spørgsmål om arv

10. juli 2018 Samfund

Kære Brevkasse

Jeg har et spørgsmål om arv.

Jeg har én datter og to rigtig dejlige børnebørn – en pige på 9 og en dreng på 12. Jeg vil gerne have, at de hver skal arve 250.000 kr., når jeg ikke er her længere.

Hvordan kan jeg få det gjort?

Jeg vil også gerne vide, om jeg kan sørge for, at de ikke får pengene allerede når de fylder 18 år, hvis jeg dør før de bliver voksne?

Jeg er bekymret for, at pengene i det tilfælde vil blive brugt til fest og farver.

Mvh. Karen Marie

Kære Karen Marie

Tak for dit spørgsmål.

Du har mulighed for at oprette et testamente, hvori du bestemmer, at en del af arven efter dig skal gå direkte til dine børnebørn. Testamentet skal oprettes skriftligt, og jeg vil anbefale, at testamentet underskrives for en notar.

Hvis beløbet i alt udgør 500.000 kr. skal du først og fremmest være opmærksom på, at din datter har krav på tvangsarv efter dig, hvilket svarer til 25 % af det du ejer, fratrukket eventuel gæld. Resten kan du bestemme frit over i et testamente. Du behøver heller ikke være fast besluttet på et beløb til børnebørnene. Dine børnebørn kan i stedet sættes ind i dit testamente, som arvinger til en procentdel, f.eks. hver 25 %, eller eventuelt lade dem arve på lige fod med din datter. På den måde sikrer du, at du ikke overskrider reglerne om din datters tvangsarv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du ønsker ikke, at dine børnebørn får så mange penge i en ung alder. I testamentet kan du derfor bestemme, at arven til dine børnebørn skal båndlægges til de fylder 21 år, eller eventuelt helt frem til, at de fylder 25 år. Du kan også i testamentet bestemme, at de i båndlæggelsesperioden alligevel kan få udbetalt arven, eller en del heraf, hvis de kan dokumentere, at pengene skal bruges til uddannelse eller til bolig. Det er Statsforvaltningen der træffer beslutning om udbetaling, og selve arven er anbragt i et forvaltningsinstitut. Du kan også bestemme, at din datter skal forvalte pengene for dem. Jeg vil anbefale dig, at du kontakter en advokat, som kan rådgive dig om oprettelse af et testamente.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med venlig hilsen
Advokathuset Muurholm

Hvis du vil læse tidligere spørgsmål fra SønderborgNYTs læsere – og læse advokatens svar og gode råd – så finder du tidligere spørgsmål og svar her.

Har du et spørgsmål til advokaten?

Så send det til Advokathuset Muurholm på brevkasse@advokathuset-muurholm.dk eller pr. brev til Advokathuset Muurholm, Kongevej 58, 6400 Sønderborg eller ring på tlf. 74 43 03 09.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hos Advokathuset Muurholm beskæftiger vi os med sager for private og erhvervsdrivende. Vi er servicemindede, tilgængelige og har en hurtig responstid. Vi formidler vanskeligt juridisk stof i et let forståeligt sprog og lægger vægt på, at vores rådgivning skaber en værdi for dig.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

200 nye Corona-smittede siden onsdag

20. januar 2022 COVID-19

Siden onsdag er antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs kommunegrænse steget med 200 og der er i dag 1975 smittede. På landsplan er der ifølge Statens Serum Institut fundet 40.626 nye smittede det seneste døgn. 825 er indlagt på sygehus – og af dem er 49 på intensiv. 28 er i respirator. Ifølge sundhedschef Michael Skriver […]

Læs mere...