Advokatundersøgelse af Teknik- og Miljøforvaltningen gøres færdig

5. oktober 2016 Erhverv

På et møde i Landbo Syd kom der en skarp kritik af Sønderborg Kommunes måde at tolke reglerne for blandt andet brug af pesticider på og kritikken var rettet direkte mod Teknik- og Miljøforvaltningen.

Det fik den konsekvens, at borgmester Erik Lauritzen havde en samtale med forvaltningsdirektøren, som foreslog, at en advokat gik hendes forvaltning efter i sømmene, hvorefter borgmesteren satte hjulene i gang.

“Og det synes vi er en meget voldsom reaktion blot på grund af nogle mennesker ved et møde i Landbo Syd”, siger Peter Hansen fra Venstre på onsdagens byrådsmøde. Han synes ikke, der er grund til at sætte advokater på, når der kommer kritik af en forvaltning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Advokatundersøgelsen er afsluttet den 15. oktober, hvorefter resultatet lægges frem i Økonomiudvalget.

“Og borgmesteren kunne jo lige have vendt sagen i Økonomiudvalget, inden han satte et dyrt advokatfirma på sagen”, siger Peter Hansen.

“Når jeg reagerede, som jeg gjorde, så skyldes det, at sådan er sag kom påføre byrådets medlemmer et erstatningskrav”, siger Erik Lauritzen. Han mener desuden det er af største vigtighed, at politikere kan have tillid til forvaltningerne og efter sigende mangler der nogle papirer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Anders Brandt fra Enhedslisten sætter pris på, at borgmesteren reagerede, som han gjorde.

“Jeg har ikke lyst til at betale erstatning og lige nu har jeg tillid til vores forvaltninger og det har jeg sikkert også efter undersøgelsen er afsluttet”, siger han.

Det lykkedes ikke Venstre at få bremset advokatens arbejde.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. maj 2022 Erhverv, Sydals

Ved Lysabild bygges der en solcellepark som tager hensyn til biodiversiteten

25. maj 2022 Erhverv

Nordic Solar vil have mere fokus på biodiversitet i solparker. Den danske solenergivirksomhed tog forleden første skridt til en ny stor solpark på Als og den er udviklet med et særligt hensyn til biodiversitet i området på og omkring parken. Borgmester Erik Lauritzen, biodiversitetskonsulenter og Nordic Solar tog første spadestik til biodiversitetsprojektet for den nye […]

Læs mere...