Advokatundersøgelse af Teknik- og Miljøforvaltningen gøres færdig

5. oktober 2016 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

På et møde i Landbo Syd kom der en skarp kritik af Sønderborg Kommunes måde at tolke reglerne for blandt andet brug af pesticider på og kritikken var rettet direkte mod Teknik- og Miljøforvaltningen.

Det fik den konsekvens, at borgmester Erik Lauritzen havde en samtale med forvaltningsdirektøren, som foreslog, at en advokat gik hendes forvaltning efter i sømmene, hvorefter borgmesteren satte hjulene i gang.retten

“Og det synes vi er en meget voldsom reaktion blot på grund af nogle mennesker ved et møde i Landbo Syd”, siger Peter Hansen fra Venstre på onsdagens byrådsmøde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han synes ikke, der er grund til at sætte advokater på, når der kommer kritik af en forvaltning.

Advokatundersøgelsen er afsluttet den 15. oktober, hvorefter resultatet lægges frem i Økonomiudvalget.

“Og borgmesteren kunne jo lige have vendt sagen i Økonomiudvalget, inden han satte et dyrt advokatfirma på sagen”, siger Peter Hansen.

“Når jeg reagerede, som jeg gjorde, så skyldes det, at sådan er sag kom påføre byrådets medlemmer et erstatningskrav”, siger Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han mener desuden det er af største vigtighed, at politikere kan have tillid til forvaltningerne og efter sigende mangler der nogle papirer.

Anders Brandt fra Enhedslisten sætter pris på, at borgmesteren reagerede, som han gjorde.

“Jeg har ikke lyst til at betale erstatning og lige nu har jeg tillid til vores forvaltninger og det har jeg sikkert også efter undersøgelsen er afsluttet”, siger han.

Det lykkedes ikke Venstre at få bremset advokatens arbejde.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg Kommunes tilladelse til biogasanlæg i Kværs er ophævet

19. april 2021 Erhverv

Miljø- og Fødevareklagenævnet har truffet afgørelse efter miljøbeskyttelsesloven og ophæver Sønderborg Kommunes afgørelse af 27. juni 2019 om miljøgodkendelse og VVM-tilladelse for opførelse og drift af et biogasanlæg i Kværs og hjemviser sagen til fornyet behandling. Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse er endelig og kan ikke indbringes for anden administrativ myndighed. ”Vi modtog fredag afgørelsen fra […]

Læs mere...