Ægteparret Pickardt: “Min Købmand” er igen i spil – borgmesterens ord giver ikke tryghed

25. april 2017 Erhverv

Der har i en tid cirkuleret tegninger, der viser, at der skal bygges en dagligvarebutik på skolegrunden overfor Min Købmand i Sønderborg og det fik mandag Lone og André Pickardt, som har dagligvarebutikken Min Købmand, til at kontakte SønderborgNYT.

“Jeg kan på flertalsgruppens og egne vegne erklære, at det ikke er planen at lave dagligvarebutik på stedet. Det er rigtigt, at der florerer det viste kort med placering af idrætshallen og angivet et grundstykke med påskriften butik. Det er beklageligt, men mange vil huske at der for et par år siden var sonderinger med en discountkæde om at bytte et stykke jord på Dybbøl med grunden. Det blev dengang afklaret, at det ikke var muligt – og siden er der ikke arbejdet med etablering af butik på stedet”, skriver borgmester Erik Lauritzen på sin Facebookside.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tegningen, der viser, at hjørnegrunden ved B.S. Ingemannsvej og Grundtvigs Allé bliver ledig.Og ordet “butik” i den nederste firkant bekymrer fortsat.

 

Købmandsparret har i en tid været i kontakt med Venstre-medlem Erling Lundgaard, der har forsøgt at finde ud af, hvorfor kommunen pludselig havde taget de tidligere opgivede planer op af skuffen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvem har bedt om at hallen flyttes?

“Vi har bedt om aktindsigt og ringet til flere politikere og embedsmænd. Men tilsyneladende ved ingen noget om sagen. Det undrer os”, siger Erling Lundsgaard til SønderborgNYT. Hverken Erling Lundsgaard eller købmandsparret er trygge.

“For ikke så længe siden skulle den kommende idrætshal, som skal bygges ved Sønderskovskolen, ligge tæt på krydset. Men den er rykket længere væk og det gør hjørnegrunden fri. Og det giver kun mening, hvis det er planen, den skal sælges til Rema1000, der har fotalt os, at de har fuldstændig styr på kommunen og at de får lov til at bygge i krydset”, siger André Pickardt til SønderborgNYT, der ser mere mening i at hallen ligger tættest muligt på skolen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Egentlig skal en eventuel butik ligge 500 meter – og ikke 40 skridt – fra Min Købmand.

“Men så kalder man bare Min Købmand for en kiosk og så er den hjemme. Sjovt nok har Rema1000 sagt til os, at vores omsætning viser, at området ikke er underfynet med indkøbsmuligheder. Og Rema1000 siger til os, at de får en butik skråt overfor os”, siger købmandsparret.

Synd for sønderborgenserne

“Når kommunen tager det første spadestik til den nye sportshal ved Sønderskovskolen på den nye placering, så er det også første spadestik til, Min Købmands grav. Selvom kommunen ikke lige nu har planer om et lavprisvarehus lige over for os, så kan kommunen sagtens ende med at sælge grunden og bane vejen for Rema1000 med en ny lokalplan”, siger André Pickardt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ikke så meget udsigten til at miste deres butik, der fylder hos købmandsparret.

Lone og André Pickardt føler sig igen hårdt presset af Sønderborg Kommune.,

“Der er rigtigt mange ældre mennesker, der har brug for hjælp, når de handler. Og der er rigtigt mange af dem, der kommer hos os, fordi vi giver os tid til at gå med dem rundt i butikken og finde de varer, som de skal bruge. Vi har også kunder i hele Sønderborg, som får deres varer leveret og der er skoler, som vi dagligt forsyner med mælk. De alle skal klare sig selv bedst muligt, hvis kommunen holder fast i den nye placering af hallen”, siger Erling Lundsgaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og når kommunen kigger på befolkningstallene, så bliver der flere og flere ældre i hele kommunen”, siger Lone Pickardt.

“Og der er flere end tyve arbejdspladser i Min Købmand, der er en lokalt forankret virksomhed. Det kan ikke være rigtigt, hvis den skal presses ud af en udenlandsk kædebutik, som ingen i lokalområdet ønsker”, siger Erling Lundsgaard.

“Vi må håbe, at byrådsmedlemmerne husker, de er valgt til at gøre Sønderborg til en god kommune for os, der bor her”, siger købmandsparret og henviser igen til den service, som især de ældre borgere får i Min Købmand.

“Den vil de aldrig få i et lavprisvarehus”, siger Erling Lundsgaard, som vil opfordre byrådet til at flytte den kommende sportshal tilbage til den oprindelige placering. Nemlig tæt på krydset, så kommende byråd ikke pludselig sælger den og ender med at bakke en udenlandsk butikskæde op.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. juni 2023 Kultur, Sønderborg

Skarp og underholdende sommerrevy

4. juni 2023 Kultur

Dette års udgave af Sønderborg Sommer Revy Show kommer flot omkring i adskillige aktuelle numre – og flere af dem er lokale. Der er lidt om ringridning, Als-Fynbroen, borgmesteren, vindmøller og så alt det andet fra nær og fjern, som de fleste af os også har en mening om. Hvis du kan li’ at blive […]

Læs mere...