Ældre får et bedre liv efter rehabiliterings-forløb

15. januar 2015 Uncategorized

Borgerne oplever bedre livskvalitet, når de har deltaget i rehabiliteringsforløbet. Så klar er konklusionen, når man by6spørger de borgere, som har deltaget i forløbene. Personalets test af deltagerne bekræfter, at deltagerne opnår fine fremskridt og bliver bedre til at klare hverdagens gøremål efter rehabiliteringsforløbene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgere, der tilbydes rehabilitering, er typisk ældre, som er udskrevet fra sygehuset.mølleparken2

84 af svarerne fortæller, at de har været meget tilfredse eller tilfredse med forløbet. 96 pct. har oplevet god støtte fra personalet under forløbet, og 90 pct. siger, at de helt eller delvist nåede deres de mål, de havde sat sig.

Artiklen fortsætter under annoncen

34 pct. er selvhjulpne efter forløbet, og 68 pct. er mere selvhjulpne end før, de gik i gang med forløbet.

“Jeg synes, det er rigtig godt, at undersøgelsen bekræfter vores grundlæggende antagelse om, at borgerne helst vil klare sig selv – være selvhjulpne, gøre tingene på deres egen måde, og når det passer ind i deres hverdag. De forstår udmærket, at de svækkes, hvis vi hjælper dem for meget. Vi skal tolke borgerundersøgelsen med stor forsigtighed, fordi svarprocenten er beskedne 27 pct., men der er alligevel nogle klare tendenser, som vi kan bruge som grundlag for det videre arbejde”, siger formand for seniorudvalget i Sønderborg Kommune, Preben Storm, i en pressemeddelelse.byby 4

Artiklen fortsætter under annoncen

Hele projektet har også været en omvæltning for personalet, som skulle vænne sig af med at servicere – og vænne sig til hele tiden at støtte de ældre i selv at gøre så meget som muligt. Der er gennemført kurser for alle involverede medarbejdere.

“En afgørende del af projektet er at skabe læring, dokumentere resultaterne af indsatsen og sikre, at vi bliver ved med at udvikle metoderne. Der er ganske vist fine konklusioner i spørgeskema-undersøgelsen, men vi har ikke helt nået de effekter, vi selv opstillede som succeskriterier ved projektets start. 32 pct. er afsluttet med samme eller mere hjælp, og her håbede vi på kun 20 pct. Samtidig er 34 pct. afsluttet med mindre hjælp – hvor vi håbede på 40 pct. Så der er mere at arbejde med, og det bliver der også”, siger seniorudvalgets næstformand, Jens Peter Thomsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nogle af de parametre, der måles på, er balance, af- og påklædning, gang på trapper, at komme ned i og op af stole m.v.

Skrevet af: Ole [email protected]
8. december 2023 Politik, Sønderborg

Ingen ved hvordan det politiske landskab ser ud når Stephan Kleinschmidt er ude

8. december 2023 Politik

SønderborgNYT har spurgt borgmester Erik Lauritzen og Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, hvordan de tror, at det vil ændre det politiske landskab, når Slesvigsk Parti ikke længere skal have Stephan Kleinschmidts navn på stemmesedlerne. Ved et seneste valg fik Stephan Kleinschmidt 2038 personlige stemmer – Kirsten Bachmann 139 personlige stemmer og Christel Leiendecker 136 […]

Læs mere...