Ældrerådet er langt fra tilfreds med kommunens nedskæringsplaner

2. juli 2022 Politik

Ældrerådet oplyser til kommunens forvaltning, at rådet anerkender, at der er brug for at tage hånd om de økonomiske udfordringer. Ældrerådet ser med bekymring på den fremskrivning, der ligger til grund for beregningerne, især på de 80+ årige.

Ældrerådet opfordrer til, at den demografiske udvikling på ældreområdet følges og at økonomien tilpasses svarer til udviklingen.

Ældrerådet opfordrer det politikerne niveau til at sikre stabil og nødvendig økonomi på socialområdet, så de ældre ikke skal have reduceret mere på serviceniveauet, som Ældrerådet i forvejen mener, er til den lave side.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ældrerådet ser med stor bekymring på, at demografipuljen til ældreområdet reduceres med 10 millioner kroner.

Ældrerådet ser også med bekymring på en afskaffelsen af ekstra rengøring. Den løbende rengøring betragter Ældrerådet som en soignering af de nødvendige rum i boligen. Ældrerådet vurderer, at det nuværende serviceniveau på rengøringen er et minimum.

Klippekortet til de ældre på plejecentrene er også i spil i nedskæringsmulighederne – men Ældrerådet ønsker at bevare klippekortet i sin nuværende form, fordi det bidrager til at imødekomme borgernes individuelle ønsker og kan sætte kulør på hverdagene.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
15. august 2022 Nordborg, Samfund

Nordborg-branden: En del af Storegade i Nordborg er spærret

15. august 2022 Nordborg

Siden søndag eftermiddag er der blevet holdt ekstra godt øje med de to bygninger, som var udsat for brand, på Storegade i Nordborg. Det er hjemmeværnet og også politiet, som sørger for, at der ikke er nogen, som kommer indenfor afspærringen, som er omkring brandstederne. “Brandårsagen skal undersøges af politiet og det sker nok mandag […]

Læs mere...