Affaldsindsamling: Sønderborg Forsyning laver kontrakt med Urbaser

30. august 2019 Erhverv

Efter resultatet af udbuddet om affaldsindsamlingen i Sønderborg Kommune forelå i slutningen af juli måned, blev der den 5. august indgivet en klage til Klagenævnet for Udbud.

Nu har Klagenævnet vurderet, at klagen ikke bør have såkaldt ’opsættende virkning’, og derfor kan Sønderborg Forsyning starte kontraktforhandlingerne med Urbaser, der vandt udbuddet.

Det skriver Sønderborg Forsyning i en pressemeddelelse.

“Vi er naturligvis glade for, at Klagenævnet har slået fast, at evalueringen af tilbuddene er foregået efter bogen. Det kan være svært at forstå, at det ikke altid automatisk er det billigste tilbud, der vinder, men tilbuddene er blevet evalueret på andre parametre end pris alene”, siger bestyrelsesformand for Sønderborg Forsyning, Tom Hartvig Nielsen, med henvisning til, at Urbaser ved den eksterne evaluering opnåede flest point i en samlet bedømmelse af miljø, pris samt kvalitet & service.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forståelig frustration
Tom Hartvig Nielsen var ikke overrasket over klagen.

“Når vi taler om udbud i den størrelsesorden, er klager snarere reglen end undtagelsen. Det er meget naturligt at blive frustreret over en afgørelse, når resultatet ikke falder ud til ens fordel”, siger Tom Hartvig Nielsen, og afslutter:

“Derfor er det godt, at vi i Danmark har mulighed for at få sagen undersøgt ved objektive klageinstanser, der ikke træffer afgørelser på baggrund af ’synsninger’ eller personlige referencer. Der meget klare regler, der skal følges til punkt og prikke – og det har vi nu Klagenævnets ord for, at vi har gjort”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Forsyning forventer at begynde kontraktforhandlinger i den kommende uge så Urbaser kommer til at samle affald ind fra 1. oktober 2020.

Om udbuddet
Med udgangspunkt i Sønderborg Kommunes affaldsplan blev der i udbuddet stillet krav om, at:

Hejsesystemet, der tømmer containere og skraldespande, skal køre på el

Alle renovationsbiler skal køre på el, biogas eller naturgas

Minimum fire renovationsbiler skal køre på el

Alle de indkomne tilbud er blevet sammenholdt i en ekstern vurdering, der viste, at Urbasers tilbud samlet set var bedst målt på parametrene pris, miljø og kvalitet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Om klagesagen
Efter resultatet af udbuddet forelå i slutningen af juli måned, blev der den 5. august indgivet en klage til Klagenævnet for Udbud.

Imens klagen er blevet behandlet, har Sønderborg Forsyning ikke måtte indgå i kontraktforhandlinger, fordi udfaldet af klagen reelt kunne have betydning for resultatet af evalueringen og dermed, hvem der havde vundet udbuddet.

Torsdag meddelte Klagenævnet for Udbud, at man har konkluderet, at klagen ikke har opsættende virkning for resultatet af evalueringsprocessen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dermed kan Sønderborg Forsyning nu påbegynde kontraktforhandlinger med Urbaser.

Klager skal inden 4. september beslutte, om de vil opretholde klagen.

Om Urbaser A/S
Urbaser A/S beskæftiger mere end 500 medarbejdere i Danmark og varetager bl.a. affaldsindsamlingen i Haderslev Kommune.

Urbaser A/S har hovedkontor i Herfølge ved Køge, hvorfra de gennem lokale driftsafdelinger styrer de kommunale indsamlingsopgaver.

Urbaser A/S ejes formelt af Urbaser Nordic AS med hovedsæde i Norge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Urbaser S.A. ejer majoriteten af Urbaser Nordic AS og har hovedsæde i Madrid.

Urbaser er blandt verdens største miljøkoncerner med 40.000 ansatte og en omsætning på 12 milliarder samt en egenkapital på fem milliarder.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. oktober 2021 Politik, Broager

Borgermøde om en ny cykelsti mellem Broager og Nybøl

27. oktober 2021 Politik

En ny, dobbeltrettet cykelsti mellem Nybøl og Broager er på vej, og derfor inviterer kommunen til borgermøde i Broagerhallen den 3. november klokken 17. På mødet kan man se forslaget til cykelstiens placering, stille spørgsmål og komme med input. På mødet vil der være repræsentanter fra Teknik- og Miljøudvalget, chef i Drift og Anlæg, Mette […]

Læs mere...