Afgangsprojekter fra Det Kgl. Danske Kunstakademi udstilles i Augustiana

9. januar 2020 Kultur

Årets første udstilling i Augustiana hedder meget passende ’Ankomst 2020’. Den viser tre kunstnere, der i 2019 blev færdige med deres uddannelse ved Det Kgl. Danske Kunstakademi. De nyuddannede kunstnere – Mia Line, Emilie Bausager og Gilbert Gordon – rykker nu ind i Augustianas herskabelige rum, hvor de geninstallerer deres afgangsprojekter.

Udstillingen vises i Det Hvide Palæ og rummer i kondenseret form nogle af de temaer, som tidens kunstnere er optaget af.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mia Lines foruroligende og underlige fugle i menneskelig skala tematiserer forholdet mellem mennesket og naturen. Emilie Bausagers syntetiske stengærde skabt af tøj, affald og engangsprodukter rummer en kommentar til brug-og-smid-væk-kulturen, mens Gilbert Gordon i sin opsigtsvækkende videoinstallation sætter spørgsmålstegn ved vores virkelighedsopfattelse og mulighed for at kontrollere og styre verden omkring os.

“Augustiana Kunsthal skal være en platform for den professionelle samtidskunst, og derfor er det oplagt at invitere kunstnere indenfor, som lige har taget afgang fra kunstakademiet”, forklarer kunstkonsulent Hanne Lundgren Nielsen i en pressemeddelelse.

“Med en udstilling som ’Ankomst 2020’ viser vi netop, hvad der rør sig på den aktuelle kunstscene”, tilføjer hun.

Udstillingen åbner 16. januar og kan ses frem til den 8. marts.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk