Afgift på frikørte hyrevogne

19. december 2014 Erhverv

Skatteminister Benny Engelbrehts lovforslag om ændringer i registreringsafgiftsloven og forskellige andre love blev i torsdag formiddag vedtaget i Folketinget.

Benny Engelbrecht fik lagt afgift på frikørte hyrevogne.

Benny Engelbrecht fik lagt afgift på frikørte hyrevogne.

Lovforslaget rammer taxivognmændene hårdt, fordi der nu skal betales registreringsafgift ved bortsalg af såkaldte frikørte køretøjer, hvilket giver en samlet negativ økonomisk påvirkning.
Taxa-erhvervet i Sønderborg Kommune er under pres og i stærk tilbagegang.

Artiklen fortsætter under annoncen

Antallet af indregistrerede personbiler til hyrevognskørsel er fra 1. januar 2009 til 1. januar 2014 reduceret fra 59 til 43 køretøjer svarende til en tilbagegang på 27 pct. ligesom flåden af busser over 9 siddepladser i samme periode er skrumpet fra 82 til 65 svarende til en tilbagegang på 20,7 pct.

Lovforslaget indeholder en harmonisering af afgifterne for taxiområdet i hele landet for at sikre lige beskatningsvilkår.

Artiklen fortsætter under annoncen

Harmoniseringen medfører, at registreringsafgiften for taxier, limousiner og sygetransportbiler afskaffes, så alle personbiler til erhvervsmæssig persontransport er fritaget for registreringsafgift.

Men staten henter pengene, når vognmændene skal have skiftet køretøjet ud.

.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. april 2021 Kultur, Sønderborg

Ringriderfest i Sønderborg – eller ikke – beslutningen tages om et par uger

16. april 2021 Kultur

Ringriderfestens formand, Jes Andersen, venter spændt på, hvilke retningslinier der kommer til at gælde for store arrangementer og især på at få at vide, hvor mange mennesker, der må samles. “Det kommer der oplysninger om i den kommende uge, når regeringens ekspertgruppe melder deres anbefalinger ud”, siger Jes Andersen til SønderborgNYT. Ringriderfestens komité mødes sidst […]

Læs mere...