Afgift på frikørte hyrevogne

19. december 2014 Erhverv

Skatteminister Benny Engelbrehts lovforslag om ændringer i registreringsafgiftsloven og forskellige andre love blev i torsdag formiddag vedtaget i Folketinget.

Benny Engelbrecht fik lagt afgift på frikørte hyrevogne.

Benny Engelbrecht fik lagt afgift på frikørte hyrevogne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Artiklen fortsætter under annoncen

Lovforslaget rammer taxivognmændene hårdt, fordi der nu skal betales registreringsafgift ved bortsalg af såkaldte frikørte køretøjer, hvilket giver en samlet negativ økonomisk påvirkning.
Taxa-erhvervet i Sønderborg Kommune er under pres og i stærk tilbagegang. Antallet af indregistrerede personbiler til hyrevognskørsel er fra 1. januar 2009 til 1. januar 2014 reduceret fra 59 til 43 køretøjer svarende til en tilbagegang på 27 pct. ligesom flåden af busser over 9 siddepladser i samme periode er skrumpet fra 82 til 65 svarende til en tilbagegang på 20,7 pct.
Artiklen fortsætter under annoncen

Lovforslaget indeholder en harmonisering af afgifterne for taxiområdet i hele landet for at sikre lige beskatningsvilkår. Harmoniseringen medfører, at registreringsafgiften for taxier, limousiner og sygetransportbiler afskaffes, så alle personbiler til erhvervsmæssig persontransport er fritaget for registreringsafgift.
Men staten henter pengene, når vognmændene skal have skiftet køretøjet ud.
Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. november 2022 Samfund, Sønderborg

Sønderborg er klar til at tage imod flere ukrainere

30. november 2022 Samfund

Den infrastruktur, der skal sikre el, vand og varme i Ukraine, er ødelagt af russerne og der er kommet meldinger om, at endnu flere ukrainere vil forlade hjemlandet fra nu af, fordi vinteren sætter ind – og det betyder, at der er mulighed for, at Danmark og dermed også Sønderborg skal tage imod flere ukrainske […]

Læs mere...