Afgift på frikørte hyrevogne

19. december 2014 Erhverv

Skatteminister Benny Engelbrehts lovforslag om ændringer i registreringsafgiftsloven og forskellige andre love blev i torsdag formiddag vedtaget i Folketinget.

dk/wp-content/uploads/2014/05/untitled-3.png” alt=”Benny Engelbrecht fik lagt afgift på frikørte hyrevogne.” width=”267″ height=”189″ /> Benny Engelbrecht fik lagt afgift på frikørte hyrevogne.

Lovforslaget rammer taxivognmændene hårdt, fordi der nu skal betales registreringsafgift ved bortsalg af såkaldte frikørte køretøjer, hvilket giver en samlet negativ økonomisk påvirkning.
Taxa-erhvervet i Sønderborg Kommune er under pres og i stærk tilbagegang. Antallet af indregistrerede personbiler til hyrevognskørsel er fra 1. januar 2009 til 1. januar 2014 reduceret fra 59 til 43 køretøjer svarende til en tilbagegang på 27 pct. ligesom flåden af busser over 9 siddepladser i samme periode er skrumpet fra 82 til 65 svarende til en tilbagegang på 20,7 pct.
Lovforslaget indeholder en harmonisering af afgifterne for taxiområdet i hele landet for at sikre lige beskatningsvilkår. Harmoniseringen medfører, at registreringsafgiften for taxier, limousiner og sygetransportbiler afskaffes, så alle personbiler til erhvervsmæssig persontransport er fritaget for registreringsafgift.
Men staten henter pengene, når vognmændene skal have skiftet køretøjet ud.
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk