AGS er stedet hvor vi har det supergodt sammen, siger gymnasieeleverne

9. januar 2023 Uddannelse
Micas Dokor og Sidsel Mygil Mattesen. Foto: Ole Kæhler
Micas Dokor og Sidsel Mygil Mattesen. Foto: Ole Kæhler

Inden længe skal de unge mennesker fra grundskolerne vælge deres ungdomsuddannelse og derfor åbner uddannelserne dørene, så de måske kommende elever kan komme på besøg og suge indtryk til sig, inden de beslutter sig – og den 19. januar klokken 19 er der åbent hus på Alssundgymnasiet, AGS.

“Jeg hørte om AGS fra min storebror, som selv har gået her og selvfølgelig var jeg til åbent hus og der fornemmede jeg en god stemning – og så ku’ jeg ritigt godt li’ at skolen ligner et drivhus”, siger 1. g’er Sidsel Mygil Mattesen, som dyrker bioteknologi på Sciensce-linien  til SønderborgNYT. Hun tilføjer, at hun også godt kan li’ at AGS er et lille gymnasium med cirka 420 elever.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det betyder, at jeg kender de fleste”.

Micas Doktor, der går i 3. g fortæller, at han har hovedrollen i gymnasiets musical samt at hans hovedforløb er matematik og musik.

“Dengang jeg begyndte her på AGS, havde jeg nogle forventninger til gymnasiet og de er indfriet 100 procent. Og så er det vigtigt at sige, at AGS er et sted, hvor du bare kan være dig selv”, siger han.

“Vi har et godt sammenhold og ses også udenfor skoletiden. Enten inde i byen eller hjemme hos hinanden”, siger Sidsel Mygil Mattesen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og sådan skal det være”, siger Micas Doktor og tilføjer:

“Der er også mange arrangementer på skolen og så har vi det rigtigt godt med personalet”.

Lærer Kasper C. Larsen fortæller til SønderborgNYT, at musikken er kommet tilbage til AGS.

“Tidligere fyldte musik meget og efter en række år, hvor den var gledet lidt væk, så er musikken igen tilbage og så har vi også studieretningen med idræt, som vi er det eneste almene gymnasium i Sønderjylland, der har fået dispensation af Undervisningsministeriet til at udbyde”, siger han til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kasper C. Larsen råder de unge mennesker, som skal vælge en ungdomsuddannelse, at de tager rundt til de steder, som har åbent hus.

“Og så skal de vælge det sted, hvor de kan se sig selv og føler sig godt tilpas”.

Her kan du læse mere om studieretninger og om åbent hus på AGS.

Du kan SE BILLEDER HER.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. februar 2023 Gråsten, Uddannelse

Endnu et hold produktionsledere og agraøkonomer flyver fra landbrugsskolen

9. februar 2023 Gråsten

Endnu et hold produktionsledere og et hold agrarøkonomer er dimitteret fra Gråsten Landbrugsskole, og det blev markeret ved en dimissionsfest på skolen. Ved festen var der hæder til de nyuddannede produktionsledere og agrarøkonomer, og desuden var der uddeling af fire legater fra Grænsefonden, som arbejder for styrkelse og udvikling af danskheden i grænseegnene. Simon Faber […]

Læs mere...