AGS sender flest elever til naturvidenskabelige uddannelser

19. marts 2014 Erhverv

Når der skal sættes kryds ved drømmeuddannelsen på ansøgningsblanketten, så vælger færre sydjyske dimittender at sætte krydset ved en naturvidenskabelig uddannelse.skole

Det viser en undersøgelse Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har foretaget for Ingeniørforeningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Men det kommer ikke bag på Ingeniørforeningen, at der er store landsforskelle på, hvor mange der retter blikket mod en naturvidenskabelig uddannelse, siger formand for Ingeniørforeningen i Syddanmark, Birgit Storm til dr.syd.

– Der vi altid være en forskel på gymnasier, for det handler om, hvordan man bliver påvirket af sine kammerater og sine undervisere.

I den sydjyske top ligger Alssundgymnasiet i Sønderborg. Her sender skolen hele 13.1 procent af eleverne videre mod en naturvidenskabelig uddannelse.

Se billeder fra SDU-aspiranternes dag på Alsion:

Knap

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Augustenborg, Debat

Debatindlæg: Stem på politikere der vil noget med Augustenborg og de mindre byer

14. maj 2021 Augustenborg

Thomas Myllerup, Augustenborg, skriver: ’Går det godt for Sønderborg, så går det også godt for resten’ er en frase, der ofte bruges af politikere og andet godtfolk, når ’storbyen’ igen skal tilgodeses. Men det er og bliver en myte på linje med nedsivningseffekten fra 1980erne. Pengene kan kun bruges én gang og der står de […]

Læs mere...