Ahmad Joumaas foredrag og kurser bygger bro mellem mennesker

7. februar 2017 Samfund
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Gennem årene har Ahmad Joumaa fra Sønderborg været med på sidelinien eller helt i front, når der blev snakket om eller arbejdet med integration. Og nu er Ahmad Joumaa klar til at komme med sit bud på vellykket integration af både flygtninge og socialt udsatte.

Det er det, vi ikke kender, der giver utryghed. Når danskere og flygtninge taler sammen, bliver alle mere trygge.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I dag måler vi succes på arbejde. Så er du flygtning og måske ingeniøruddannet og får arbejde i et pizzaria, så har du succes”, siger Ahmad Joumaa, som meget gerne vil have vendt op og ned på nogle ting i tankerne om integration.

Staten tror på, at aktivering fører til job og for at sikre sig, at ledige følger det spor, så måles jobcentrene på, hvor mange, der sendes i aktivering.

“Men mange indvandrere og flygtninge mister modet, når de er på vej ud til den femte aktiveringsperiode, som sandsynligvis heller ikke kaster et job af sig”, siger Ahmad Joumaa til SønderborgNYT. Flygtninge er ikke ene om at miste modet. Det sker også for etniske danskere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor skal vi måske lade være med at måle mennesker på arbejdsmarkedsparathed eller uddannelser, mener Ahmad Joumaa.

Mennesker mødes

I Sønderborg er der 130 nationaliteter og det er ret mange at være ekspert på.

“Derfor har jeg udviklet nogle koncepter, som gør, at vi bedre forstår hinanden”, siger Ahmad Joumaa, der er parat til at holde både foredrag og kurser, der sikrer, at mødet mellem mennesker bliver frugtbart. Og det bliver det ved at man kender sin egen kultur og ved at man ikke vurderer andres kultur ud fra sin egen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Eskimoerne i Grønland havde en gammel skik, der gjorde, at når mænd og kvinder blev gamle, så gik de enten ud på isen og satte sig eller tog en kajak og sejlede ud. Ingen så dem igen.

“Man kan vælge at tage sig til hovedet og mene, det er grusomt at lade ældre dø på den måde. Man kan også vælge at acceptere, at sådan er deres skik”, siger Ahmad Joumaa. Dermed mener han, at vi altid ser andre ud fra vores egen kultur og vores egne skikke.

Han lægger i skjul på, at det ikke alene er danskere, der skal gøre noget for at forstå flygtninge, indvandrere og også socialt udsatte.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det gælder også den anden vej”, siger han og her er mødet mellem mennesker et glimrende værktøj.

“Så kan de forskellige personer fortælle om sig selv og de ting, der optager ham eller hende. Når det sker, så opdager vi, at der er mange flere ligheder end forskelle. Opdager, at vi alle er mennesker”, siger Ahmad Joumaa, som også er parat til at hjælpe arbejdsgivere, så  flere får modet til at ansætte flygtningen, indvandreren og den socialt udsatte.

“Når man forstår hinanden, kan man rumme de fleste”, siger Ahmad Joumaa.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når vi samles, så vil jeg fortælle, hvor meget af det danske sprog, der kommer fra latinske og arabiske lande. Ordene alkohol, og algebra plus en masse flere, kommer fra Arabien”, siger han og tilføjer:

“Danmark har faktisk altid været multikulturelt”.

Du kan læse meget mere om Ahmad Joumaas integrationsarbejde og -tanker her på Integration 360

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. juni 2023 Sønderborg, Debat

Debat: Avnbøløsten-borgerne holder Venstres byrådsgruppe op på vindmølle-løfter

3. juni 2023 Sønderborg

I onsdags var der mødt adskillige mennesker fra Avnbøløsten op ved Rådhuset, hvor de demonstrerede imod Byrådets planer om, der skal stilles vindmøller op i deres lokalområde. I Byrådssalen fik de lov til at stille et spørgsmål til Byrådet – og spurgte om Venstre og Socialdemokratiet havde tænkt sig at holde deres løfter. Svaret de […]

Læs mere...