Aldrig glemt: De der faldt i Den Store Krig mindes

9. november 2019 Kultur

Mindehøjtideligheden for de faldne i Den Store Krig finder sted på årsdagen for krigens ophør, en dag hvor lignende arrangementer gennemføres verden over.

Mindearrangementet her i Sønderborg gennemføres mandag klokken 11 ved mindesmærket for Sønderborgs faldne på Kirketorvet ved Sct. Marie Kirke..

Der vil blive lagt to kranse – en fra Hæren og en fra Sønderborg Kommune. Kransen fra Hæren lægges af specialist i Hærhjemmeværnet J.P. Rasmussen og kransen fra Kommunen lægges af borgmester Lauritsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Højtideligheden indledes kl. 1100, som var tidspunktet i 1918 for våbenstilstanden under Den Store Krig. På det tidspunkt ophørte alle krigshandlingerne på slagmarken og de egentlige fredsforhandlinger tog deres begyndelse.

Fredsforhandlingerne endte med Versailles-freden 28. juni 1919 som blev underskrevet af Frankrig, Storbritannien, Belgien og deres allierede på den ene side og Tyskland på den side.

Den Store krig var slut.

Den Store Krig krævede over 8 millioner faldne soldater, heriblandt 5.270 sønderjyder. Alene Sønderborg mistede 199 mand, som alle er nævnt ved navn på kirketorvets mindesmærke.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kontaktudvalget for de militære traditioner i sønderborg-området står for mindehøjtidligheden og stiller også med faneborg.

Alle er velkomne til at møde op og deltage i mindet om denne krigs mange faldne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. maj 2022 Gråsten, Frivillige

Trygfonden hjælper KGGO med at genstarte kørestolsringridningen

17. maj 2022 Gråsten

Der er lagt op til det helt store comeback for Gråsten Kørestolsringridning, der, med foreningen KGGO i spidsen, genoptager den årlige tradition som vært for foreningens særegne bud på en festlighed i ringridningens ånd. Efter de seneste to års Corona-relaterede aflysninger af eventet er det med stor glæde, at foreningen KGGO kan løfte sløret for […]

Læs mere...