Aldrig glemt: Mindedag for soldaterne der faldt på Kær halvø i 1864

28. juni 2022 Kultur

Mindedagen for de faldne under de afsluttende kampe i 1864 tager sin begyndelse onsdag formiddag på Ulkebøl kirkegård, hvor der lægges krans fra Hæren kl. 10.

Herefter køres der ad to ruter til de mange grave hvor der lægges i alt 5 kranse fra Hæren og 14 buketter fra Sønderborg Kommune.

Mindedagen ledes af Kontaktudvalget for de militære traditioner.

Der er 19 grave, hvor danske soldater ligger begravet. 152 danske soldater der faldt i kamp mod en preussisk overmagt, som i ly af mørket var sejlet over Alssund onsdag 29. juni 1864. Kampe der førte til at den danske hær måtte evakueres til Fyn. Kampe der førte til dansk nederlag og afgivelse af store landområder, som kom under tysk herredømme i 56 år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle, som har lyst, er meget velkommen til at deltage i højtideligheden ved Ulkebøl kirke og til at følge med rundt til gravene på Kær halvø.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. august 2022 Nordborg, Samfund

Nordborg-branden: En del af Storegade i Nordborg er spærret

15. august 2022 Nordborg

Siden søndag eftermiddag er der blevet holdt ekstra godt øje med de to bygninger, som var udsat for brand, på Storegade i Nordborg. Det er hjemmeværnet og også politiet, som sørger for, at der ikke er nogen, som kommer indenfor afspærringen, som er omkring brandstederne. “Brandårsagen skal undersøges af politiet og det sker nok mandag […]

Læs mere...