Alene praktiserende læger kan henvise til COVID19-test

23. marts 2020 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Region Syddanmark indførte den 21. marts midlertidigt stop for test af sundhedspersonale i regionen, kommunerne og almen praksis, fordi der var mangel på testudstyr.

Meldingen fra regionen er i dag, den 23. marts, at den lemper sit midlertidige stop for test af sundhedspersonale i både regionen, kommunerne og almen praksis, idet nye leverancer af testudstyr er på vej.

Men det er de praktiserende læger, der henviser til test for COVID19 og sygehusene alene, der afgør, om den enkelte borger og også medarbejder skal testes, oplyser Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udsigten til at der er reagenser på vej til landet i den kommende uge fra flere leverandører – sammen med de centrale sundhedsmyndigheders krav om at gennemføre en mere offensiv teststrategi – får nu regionen til at genåbne for test af personale, oplyste Region Syddanmark tidligere mandag.

“Sundheds- og ældreministeren har sammen Sundhedsstyrelsen, Statens Serum Institut og Lægemiddelstyrelsen besluttet at sikre gennemførelsen af en mere offensiv teststrategi for COVID-19 i Danmark. Det sker på baggrund af WHO’s anbefalinger, og dem følger vi naturligvis”, siger Kurt Espersen, koncerndirektør i Region Syddanmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den mere offensive strategi skal gennemføres under hensyn til den kapacitet, der er og kan skaffes og produceres på både kort og langt sigt i Danmark.

HUSK – støt den lokale handel! 

INFORMATION OM COVID-19:

Læs og følg myndighedernes anvisninger på
www.coronasmitte.dk

Myndighedernes hotline telefon
70 20 02 33

Artiklen fortsætter under annoncen

Følg udviklingen i Sønderborg-området på
SønderborgNYTs Corona-kategori

Lad os stå sammen – hold afstand!

29. marts 2024 Sønderborg, Frivillige

Aabenraa Selvhjælp vil hjælpe seksuelt krænkede i Sønderborg

29. marts 2024 Sønderborg

Voksne med senfølger efter seksuel krænkelse i barndommen kæmper med psykiske og/eller fysiske følgereaktioner. De hyppigst forekommende er PTSD, angst, lavt selvværd, tvangsforestillinger, problemer med krop og seksualitet, selvskadende, suicidal eller seksualiseret adfærd, spiseforstyrrelser og stofmisbrug. Ventetiden for at komme i behandling er over to år. Det betyder, at borgerne ikke få hjælp hurtig. Vi […]

Læs mere...