Alfred Renner fra Sønderborg Harmonikaklub fylder 85 år

20. april 2021 Kultur
I 2019 fik Alfred Renner overrakt Musikprisen af Anne Agerskov
I 2019 fik Alfred Renner overrakt Musikprisen af Anne Agerskov

Sønderborg Harmonikaklub blev stiftet af en kreds af harmonikaspillere fra Als og Sundeved i november 1984.

Alfred Renner blev straks valgt som orkesterleder, da han havde et indgående kendskab til noder, nodeskrivning, partitur-opsætning og harmonikaspil.

Onsdag fylder Alfred Renner 85 år og han bor i Fynshav sammen med sin kone Gitte og tiden er godt udfyldt med blandt andet klargøring af noder, bestyrelsesarbejdet i “Danske Harmonikaspillere” og træfældning, skriver Sønderborg Harmonikaklub i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Allerede i 1985 følte orkestret sig sikker nok på at kunne optræde på Sergentskolen og derefter gik det slag-i-slag med optrædener ved byfester, havnefester, ringridninger, foreningsfester, underholdning på plejehjem og arrangering af forårs- og advendtskoncerter.

En del af orkestrets succes skyldes, at der spilles det som publikum kan lide at lytte på og at der altid er arrangeret syng-med-numre. Den anden del af klubbens og orkestrets succes er, at Alfred Renner har en meget fin fornemmelse for, om det kører, som det skal -med andre ord: Der skal være kvalitet i fremførelsen af harmonikamusikken. Gennem de seneste 12 år – senest 2019-  har Sønderborg Harmonikaklub været underholdningsorkester ved kommunens Frivillighedsfest i idrætscentret i Nordborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Harmonikaklubs bestyrelse har stabilitet i sammensætningen på fem medlemmer, hvor Alfred Renner er formand. Han har i det meste af sit arbejdliv været leder af elektro-laboratoriet hos Danfoss i Nordborg.

Den svære tid

Harmonikaklubben havde overstået den traditionelle advendtskoncert i november 2019 og orkestermedlemmerne gik straks igang med at indstudere og øve på stykkerne til Forårskoncerten, den 29. marts 2020. Der var nyt på programmet og man så frem til igen at møde publikum. Denne gang til den 33. forårskoncert i ubrudt række siden 1988.

Artiklen fortsætter under annoncen

I marts 2020 blev samfundet lukket ned, men harmonikaklubben havde dog det håb, at Forårskoncerten kunne holdes en måneds tid senere. Det blev heller ikke til noget; man kunne ikke engang mødes for at øve, da Musikhuset lukkede.

Hen over sommeren begyndte orkestermedlemmerne at håbe på, at man kunne komme i gang igen, men atter blev diverse restriktioner strammet, så ingen kunne mødes for at spille musik.

Et lille håb var der dog for, at man kunne gennemføre en advendtkoncert i november 2020. Spillerne fik de nye noder tilsendt pr email og det aftaltes, at man kunne øve derhjemme hver for sig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Advendtskoncerten 2020 blev desværre heller ikke til noget og det blev Forårskoncerten i marts 2021 heller ikke.

Mange af vores trofaste publikummer spørger os, når vi mødes på gaden:

“Nu lukker I da vel ikke Harmonikaklubben helt ned ?”

Nej, det regner vi heldigvis ikke med. Flere af klubbens medlemmer har modtaget vaccination, så mon ikke det snart lysner.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Sønderborg

LGBTQ+ satte Sønderborg på Europakortet

2. februar 2023 Kultur

LGBTQ+ Sønderborgs Pride Week er blevet optaget i Spatacus Magasin, som er et af de største magasiner for homoseksuelle. Bladet udkommer fire gange årligt i europæiske lande syd for Danmark, oplyser LGBTQ Sønderborg, der på den måde har fået Sønderborg på Europakortet. Desuden er priden også at finde på deres hjemmeside.

Læs mere...