Alkoholkampagne: Det giver respekt at stoppe drikkeriet

11. januar 2018 Samfund

Sønderborg Kommune er med, når kampagnen mod alkoholmisbrug, Respektkampagnen, ruller gennem landet.

”Mange mennesker venter for længe med at søge hjælp. Det er en skam, for der er så meget, vi kan gøre for at hjælpe og støtte den enkelte, inden hverdagen, familien eller jobbet – eller måske alle tre dele – går tabt på grund af et stort forbrug af alkohol. Både vores Misbrugscenter og Sundhedscentret står klar med hjælp”, siger Preben Storm, formand for Sønderborg Kommunes social- og seniorudvalg.

Artiklen fortsætter under annoncen

”I mange tilfælde vil den, der drikker for meget, ha’ glæde af et kærligt skub fra en kollega, en partner, børn eller forældre. Det er måske det, der skal til for at opfylde den første forudsætning – at bede om hjælp. Vi vil gerne gøre opmærksom på, at hjælpen er tæt på og ganske gratis”, siger sundhedsudvalgets formand, Helge Larsen i en pressemeddelelse.

Kommunens dundhedspolitik har fokus på at tage ansvar og i fællesskab skabe et sundere liv.

”Med ”Respekt-kampagnen” ønsker vi at slå fast, at det giver respekt at gøre noget ved sit alkoholproblem. Og så er det vigtigt for os at gøre opmærksom på, at vi i kommunen står klar med hjælp, når for eksempel alkohol går ud over familiens trivsel. Det uanset om det gælder den drikkende, en partner eller børn”, siger Helge Larsen.

Kommunerne har siden 2007 haft en garanti for gratis alkoholbehandling

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk