Allan Breckling anmelder tre bøger til sommerlæsningen

27. juli 2020 Kultur

Allan Breckling fra Brecklings Bogcafe anmelder god sommer-litteratur:

Det styrter ned i disse sommerdage – er der så  ikke noget bedre end at sidde inde i tørvejr på en sofa og nyde de til tider gennemførte nederdrægtigheder  som menneskene byder hinanden i litteraturens verden.

Leif Davidsen har lige holdt sin 70 Års fødselsdag – så kan man kun sige tillykke  – også med hans nyeste spion/agentroman ‘Forræderen børn’, som er en fortsættelse af den hårrejsende ‘Djævelen i Hullet’. Det er faktisk første gang at Davidsen følger op på et tidligere værk.  Er man til hævn, løgn og bedrag på højt plan, så er ‘Forræderens Børn’ lige sagen. Lindhardt og Ringhof har haft Leif Davidsen i stald igennem alle årene og det er godt skuldret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Slagteheste og Døde løver

Fra det nye og spændende forlag OLGA – er der også top-spionromaner  af forfatteren Mick Herron – hvor vi dog har forladt Davidsens elskede Rusland – vi er i London og sandelig må jeg sige, blandt et absolut dysfunktionelt MI 5 – Slough  House – hvor man har placeret de tilsyneladende uduelige agenter på en retrætepost – tror man. Med ‘Slagteheste’ og ‘Døde løver’ – de to første udgivelser på dansk – møder man virkelig en anti-helt for fuld skrue.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jackson Lamp er navnet – den pruttende – bøvsende – drikkende og tilsyneladende gennemførte undervurderede idiot fører an i Allan Hilton Andersens gennemførte oversættelse af disse fremragende – kloge – og meget, meget morsomme spionromaner. Den engelske efterretningstjeneste er tilsyneladende lige så bundrådden som den russiske og den danske med.

Siden Ian Flemings dage har man på film og især på romanfronten dyrket de heltemodige James Bond-typer – som sandelig opstod op af den kolde krig og dengang fjenden var entydig – det var den entydighed som Len Deighton og John Le Carre ændrede lidt på – men må sige at Leif Davidsen og Mick Herron har vendt totalt op og ned på dette igen med yderligere skepsis overfor de urørlige/uærlige og menneskefjendske tjenester, som kæmper for landets skyld og ære. På bekostning af anstændighed – hæderlighed og moral.

Artiklen fortsætter under annoncen

Irriterende ikke?

Det er bare så spændende at læse – en ren fryd faktisk!

Så gak til boghandleren, hvis du vil ind i spionernes forræderiske verden – husk paraply…med  de to gennemførte  intrige- og komplotmagere: Davidsen og Herron!

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juli 2021 Erhverv, Sønderborg

Snart kommer der nye cyklister på veje og stier

28. juli 2021 Erhverv

Skolestart er ensbetydende med nye cyklister på veje og stier i Sønderborg. Loven tillader seks-årige børn at køre selv, men kender dit barn færdselsreglerne godt nok? Kan det manøvrere cyklen 100 procent, og har det overhovedet det rigtige udstyr? “Først af alt skal man sørge for, at ens barn har en god cykel, hvor der […]

Læs mere...