Madbanken Sønderborg ønsker i juletiden at støtte sårbare familier med en særlig mulighed for at få et godt stykke kød på bordet. Initiativet gennemføres i samarbejde med Rønhaveslagteren på Kær, hvor man opfordres til at købe et ekstra stykke kød og donere det til formålet ved at lægge bonnen i glaskrukken på slagterens disk.
De indsamlede donationer vil kort før jul blive gennemgået af Karin fra Madbanken i fællesskab med Sune og medarbejderne hos Rønhaveslagteren. Sammen sørger de for at vælge passende kød til uddeling. Denne særlige maduddeling finder sted den 23. december kl. 15.00 fra hovedindgangen til Frivillighedens Hus på Perlegade i Sønderborg.
Karin Jensen fra Madbanken fremhæver, at organisationen ikke kun bidrager til at hjælpe socialt udsatte borgere, men også spiller en vigtig rolle i kampen mod madspild. Ved at indsamle overskudsmad fra lokale butikker sikrer Madbanken, at varer af høj kvalitet, der ellers ville blive kasseret, kommer til gavn. “Vi arbejder tæt sammen med butikker i Sønderborg for at hente varer, som stadig er gode, men som på grund af kort holdbarhed eller beskadiget emballage ellers ville blive smidt ud,” siger hun i en pressemeddelelse.
Uddelingen vil inkludere madvarer med kort holdbarhed, og alle opfordres til at medbringe egne bæreposer. Der forventes mulig ventetid, da folk lukkes ind i små grupper. Tilmelding er ikke nødvendig, og uddelingen sker efter først-til-mølle-princippet.
For yderligere oplysninger kan Karin Jensen fra Madbanken kontaktes på telefon 42 75 16 97 mellem kl. 10.00 og 12.00.
Hvis du ønsker, at et arrangement bliver omtalt på SønderborgNYT, så send tekst og billede til [email protected], og vi deler det med vores læsere.