Alle Børn Cykler og de heldige vinder superlækre mountainbikes

14. september 2020 Kultur

Cyklistforbundets børnemotionskampagne ‘Alle Børn Cykler’ er i fuld gang og skoleelever dyster om at cykle flest dage til skole og i fritiden. Derudover kan eleverne og deres familier deltage i en særlig familiekonkurrence, hvor man kan vinde en cykelferie på Samsø.

I Sønderborg Kommune deltager 110 klasser – med i alt 2.344 elever fra 13 skoler – i kampagnen. Det er klasselæreren der har meldt eleverne til og registrerer, hvor mange dage den enkelte elev cykler enten til skole eller i fritiden.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Børn cykler, når forældrene bakker op om det. Den bedste måde at bakke op, er selvfølgelig ved selv at vælge cyklen i hverdagen – gerne til arbejde, og hvis det ikke er muligt, så på småture til for eksempel bageren, også selvom det regner. Og så er det selvfølgelig helt afgørende, at forældrene skaber gode rammer for cykling. Sørg for en god og velsmurt cykel med gode lygter, et behageligt sæt regntøj og måske en cykelkurv bagpå, så gymnastiktasken også kan være der. Træn skolevejen og hjælp så dit barn med at komme godt afsted i god tid om morgenen”, siger sundhedsudvalgsformand Helge Larsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kampagnen slutter med en lodtrækning, hvor klasserne kan vinde alt fra cykler og cykellygter til klassefester og karameller.

Derudover udnævnes Årets Børnecyklist. Årets hovedpræmie er mountainbikes i topkvalitet fra HF Christiansen af mærket Principia eller Centurion til alle elever i vinderklassen og til deres lærer.

Målinger og vurderinger foretaget af COWI gennem flere år slår fast, at kampagnen gør en forskel: Flere elever cykler i kampagneperioden, mange cykler mere end normalt, og flere holder også efterfølgende fast i cyklen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kampagnen kører i hele landet mellem den 7. og den 20. september.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
5. oktober 2022 Augustenborg, Politik

Tænder julelysene og skruer ned for gadebelysningen

5. oktober 2022 Augustenborg

”I Teknik-, By og Boligudvalget er vi enige om at bevare støtten til julebelysning for bla. at støtte op om handelslivet, men vi er også sikre på, at man i de forskellige handelsstandsforeninger er opmærksomme på at begrænse energiforbruget”, siger udvalgsmedlem Tage Petersen fra Venstre til SønderborgNYT. Sparer på gadelyset “Selv om nogle måske vil […]

Læs mere...