Alle børn i børnehaver skal ses og høres

4. februar 2021 Uncategorized

Danmark skal være verdens bedste land at være barn i.

Sådan indledes den aftale om minimumsnormeringer regeringen i december 2020 indgik med Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet. Og det skal blandt andet blive til virkelighed ved at børn i de danske dagtilbud mødes af et engageret og kvalificeret pædagogisk personale som har tid og ressourcer til at sikre høj kvalitet.

Med andre ord så handler det om, at der skal være flere voksne pr. barn, og at flere af disse voksne, skal være uddannet pædagog eller pædagogisk assistent. Selvom man endnu ikke kender det præcise beløb, går kommunens dagtilbudsområder allerede nu i gang med at ansætte mere personale for at sikre, at det fulde beløb når at blive anvendt i 2021.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det initiativ og de penge der nu kommer fra Christiansborg, er et rigtig godt skub i en retning vi i forvejen bevæger os i her i Sønderborg. I forhold til normeringerne ligger vi nemlig i forvejen helt i top i forhold til resten af Danmark”, siger Claus Klaris, formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, i en pressemeddelelse.

”Også i forhold til uddannet personale er vi med helt i front. Vi har i flere år arbejdet med Handleplan for kvalitet i dagtilbud og skole, hvor uddannet personale er et af fokusområderne. I dag er 83% af vores personale uddannet, og det er et rigtig højt tal. Målet er 90 procent”.

Artiklen fortsætter under annoncen

 Forældrebetalingen stiger

Fordi forældrebetalingen følger udgifterne til en plads i dagtilbud, kommer forældrebetalingen til at stige som følge af de tildelte puljemidler. Forældrebetalingen udgør op til 25 procent af det en plads rent faktisk koster.

Lige så snart Sønderborg Kommune ved præcis hvor mange penge, der kommer fra regeringen, vil forvaltningen beregne den nødvendige justering af forældrebetalingen, som herefter skal godkendes af Børne- og Uddannelsesudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

De cirka 8,2 millioner kroner der følger med de nye minimumsnormeringer vil blive fordelt til daginstitutionsområderne, børneuniverserne samt privatinstitutionerne ud fra normeringen for 2021, så snart beløbets endelige størrelse kendes. I august 2021 vil man justere fordelingen efter det forventede antal tilmeldte børn for hele året per område.

 

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Politik

Kulturnatten skal organiseres på en anden måde

2. februar 2023 Kultur

Kultur & Idrætsnatten har været organiseret på samme måde siden 1997 og nu synes de folkevalgte i Udvalget for Kultur, Idræts og Medborgerskab, at det skal gøres anderledes. “Vi vil gerne have, at Kulturnatten breder sig op i midtbyen og også, at den involverer handlen”, siger udvalgsformand Christel Leiendecker til SønderborgNYT. I de tidligere år […]

Læs mere...