Alle i flertalsgruppen er tilfredse med budgettet

28. september 2016 Politik

Onsdag eftermiddag sad frontfigurerne fra byrådets såkaldte flertalsgruppe skulder ved skulder og fortalte om deres glæde ved det netop færdiggjorte budget.

Borgmester Erik Lauritzen fortalte, at det desværre ikke var muligt at få alle med, selvom det ville have været bedst.

“Det var hurtigt tydeligt, at afstanden fra flertalsgruppen til Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige var stor”, sagde Erik Lauritzen fra Socialdemokratiet og forklarede videre:

“Vi har en god og solid økonomi og har set lidt ud i fremtiden, da vi lavede budgettet. Vi har tænkt langsigtet og tænkt på udvikling samtidig med, at vi ville holde serviceudgifterne i ro”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et ønske fra de tre oppositionspartier var en skattenedsættelse, men den kom på ingen måde i spil.

“Skat var ikke et tema hos nogen i flertalsgruppen”, sagde borgmesteren.

STU skrevet ind i budgettet

Den Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse, STU, blev skrevet ind i kommunens budgetforlig.

“Og det glæder mig, der nu arbejdes på at finde uddannelsesmuligheder til STU-eleverne, så de også får chancen for en form for beskæftigelse”, sagde viceborgmester Aase Nyegaard fra Fælleslisten.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg er også glad for, at der er fundet penge til at videreføre nogle af de initiativer for de ældre, som Christiansborg har hjulpet os i gang med”, siger Aase Nyegaard.

Enhedslistens Anders Brandt glæder sig også over, at STU-elever og andre såkaldt svage grupper har fået plads i budgetforliget.

“Sådan noget er jo Enhedslistens politik og hjerteblod”, sagde han .

“Der er også plads til, at vi begynder at kigge på, hvad vi kan gøre for mellembyerne i kommunen. Jeg forestiller mig, at vi hjælper med rammerne og at mellemby-beboerne, så fylder dem ud”, siger Anders Brandt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg ser også en mulighed for at lave nogle socioøkonomiske virksomheder, hvor såkaldt svage ledige kan arbejde en tid og måske bliver klædt på til at klare et ordinært job”, siger han.

Med for 10. gang

“Det 10. gang Slesvigsk Parti har med i budgetforlig. Altså har vi været med i dem alle siden kommunesammenlægninger”, sagde Stephan Kleinschmidt fra Slesvigsk Parti.

“I budgettet tages der højde for de udfordringer vi har med demografien, fraflytning og rekruttering”, sagde han.

Artiklen fortsætter under annoncen

I budgettet fremgår det, at der også fremadrettet er plads til ProjectZero i budgettet.

“Det giver mening, fordi vi har en klimapolitik og gennem ProjectZero, så er der ikke langt fra ord til handling”, sagde Stephan Kleinschmidt.

“Og så er det glimrende, vi får Sønderborg Handel, turismen og kulturen, så alle får mest ud af de ting, der sker”, sagde han.

100 året for Genforeningen er der afsat penge til og det samme gælder for 10-årsdagen for indvielsen af Alsion.

Virksomheder skal vokse

Artiklen fortsætter under annoncen

Vækstrådet skal gøre sit til, at små og mellemstore virksomheder får mulighed for at vokse og gro.

“Og derfor er det rart at vide, der igen er sat penge af til Vækstrådet”, sagde konservative Ole W. Stenshøj, der også ser fornuften i, at kultur, handel og turistfagene arbejder sammen.

“Det er jo lidt underligt, at alle butikker er lukket, når der er store arrangementer i byen. Jeg forestiller mig, at åbne butikker og mange mennesker vil give omsætning”, sagde han.

Så mange penge var i spil

Byrådets politikere råder over et milliardbudget, men rigtigt mange penge er afsat til drift, husleje og andre faste udgifter.

“Så pengene, vi snakkede om for de to kommende år løber op i 60 millioner kroner”, siger borgmester Erik Lauritzen.

 

 

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. oktober 2023 Kultur, Sønderborg

Oplev nattestemning som i 1864 på Dybbøl Banke

4. oktober 2023 Kultur

Natten sænker sig over slagmarken, og alt er tyst som i graven. I skanser og løbegrave kryber de trætte soldater sammen, men officererne sørger for, at vagten ikke sover. For i ly af mørket kan fjenden snige sig frem. Krig føres i alle 24 timer i døgnet, men nattens strabadser kan være svære at sætte […]

Læs mere...