Als Flugtskydningsklub kan købe skydebanen på Nordals

16. marts 2021 Kultur

Als Flugtskydningsklub kan blive ejer af skydebanen på Færgevej i Nordborg, fordi Byrådet vil sælge den kommunalt ejede skydebane til klubben.

Als Flugtskydningsklub har ønsket at købe skydebanen af kommunen, fordi der er kommet et påbud om at forøge støjvoldenes højde, så miljøkravene kan overholdes. Igennem årene har jordvoldene sat sig, og når støjvoldene skal øges i højden, er der behov for at jordvoldene også øges i bredden for at sikre stabile volde. Derfor skal skydebanens areal udvides med ca. 1.000 kvadratmeter af nabojorden, som er i kommunens eje og bortforpagtet som landbrugsjord.

Artiklen fortsætter under annoncen

”For at sikre, at klubben kan overholde miljøkravene, så ønsker Byrådet at sælge skydebanen samt den ekstra jord, der kræves”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Skydebaneområdet er på i alt 28.700 kvadratmeter og hertil kommer cirka 1.000 kvadratmeter ekstra, der skal bruges for at skabe lovlige støjvolde.

Det med småt

Sønderborg Kommune skal nu forhandle detaljerne om salget på plads med Als Flugtskydningsklub.

Der vil i salgsdokumenterne for arealet dog være et vilkår om, at arealet ikke kan videresælges uden kommunens godkendelse og med mulighed for tilbageskødning til Sønderborg Kommune uden beregning, såfremt klubben ophører med at eksistere eller arealet kan godkendes til andre formål.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flugtskydningsklubben betaler selv de omkostninger forbundet med købet.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
5. december 2021 Sønderborg, Frivillige

Damefrokostens flytning til Skansen falder ikke i god jord hos alle

5. december 2021 Sønderborg

Bandet Top Seven og en længere række mennesker har skrevet kommentarer på SønderborgNYTs Facebookside, hvor de fortæller, at de slet ikke kan forestille sig Damefrokosten, når den flyttes til Skansen. “Hvor er det ærgerligt, at de vil lave noget om som har været en succes i så mange år. Men der bliver ingen damefrokost – […]

Læs mere...