Als-Fynbroen: Derfor skal du melde dig ind i foreningen

29. april 2014 Erhverv

 

Stephan Kleinschmidt forklarer, det er vigtigt at have argumenterne i orden, inden nogen drager til Christiansborg.

Stephan Kleinschmidt forklarer, det er vigtigt at have argumenterne i orden, inden nogen drager til Christiansborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der arbejdes stadig ihærdigt på den kommende Als-Fyn-forbindelse og det er ikke alene foreningen bag hele ideen, der er i arbejdstøjet. Det er udvalget for Kulturel og Regional Udvikling også.

– Selvom der er lang vej endnu, så skal der ydes en vedholdene indsats. Det er tydeligt, der er bred opbakning fra borgerne, siger Stephan Kleinschmidt, som er formand for det politiske udvalg.

For ham handler det om at holde liv i argumenterne for, at der kommer en forbindelse og gerne finde endnu flere.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Udvalget har lige frigivet 250.000 kroner, så der kan blive lavet nogle beregninger af den trafik, der vil bruge den kommende bro mellem Als og Sydfyn, siger Stephan Kleinschmidt til Sønderborg Nyt.

– Vi er også i gang med at udvikle et samarbejde mellem Sydfyn og Sønderborg. Når vi for eksempel tænker turisme, så vil en bro bestemt gavne begge steder, siger han. Når forarbejdet inden broen laves ordentligt, så ender det ikke på samme måde som med Storebæltsforbindelse, der blot sikrede, at trafikken kommer hurtigt videre fra begge ender af broen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Als-Fynbroen skal bidrage til udvikling og vækst på begge sider, siger udvalgsformanden.

Pengene er ikke et problem

Det er bestemt også udvikling, vækst og arbejdspladser, der for år tilbage fik en gruppe mennesker til at lufte ideen om en bro til Fyn. Infrastruktur er en betingelse for de ting – og som det ser ud på Christiansborg, så skal der en bred folkelig opbakning bag en bro til Fyn.

Erling Lundgaard er glad for den indsats, som Stephan Kleinschmidt og hans udvalg gør for den kommende bro.

Erling Lundgaard er glad for den indsats, som Stephan Kleinschmidt og hans udvalg gør for den kommende bro.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jo flere mennesker, der melder sig ind i foreningen Als-Fynbroen jo bedre, siger Erling Lundsgaard. Han ser frem til, at foreningen en dag kan tage til Christiansborg og sige, at nu  skal et offentligt privat partnerskab gå i gang med at bygge.

– Finanseringen er ikke noget problem, men der skal flere medlemmer bag foreningen, siger han.

Det er indlysende, at Erling Lundsgaard er glad for, at Stephan Kleinschmidt er i gang med at etablere et bredt samarbejde mellem de sydfynske og de sønderjyske kommuner. Det vil give endnu bredere opbakning til bro-ideen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi skal også have alle lokalpolitikere på begge sider af vandet til at hjælpe, så foreningen vil gerne møde byrådene, når de alle sammen er tilstede. Jeg håber, vi kan komme en halv time inden eller efter et byrådsmøde og fortælle om hele projektet, siger Erling Lundsgaard til Sønderborg Nyt.

Meld dig ind i foreningen

Hvis du vil være med til at gøre en smule for, at der kommer mere vækst, mere udvikling og flere arbejdspladser i det sønderjyske område, så meld dig i broforeningen. Det koster sølle 8,35 kroner om måneden eller rettere 100 kroner for et helt år.

– Jo flere medlemmer vi er, jo tungere vejer vores ord, når vi tropper op på Christiansborg. For de folkevalgte tæller den brede folkelige opbakning og når vi kan fortælle dem, at pengene ikke bliver et problem, så kan de ikke sige nej, mener Erling Lundsgaard.

Ligesom Stephan Kleinschmidt, så arbejder broforeningen også for at styrke samarbejdet mellem Sønderjylland og Sydfyn.

– Vi skal tænke på, at vi bygger bro mellem mennesker, siger både Erling Lundsgaard og Stephan Kleinschmidt.

Meld dig ind ved at klikke på logoet:

ALS-FYNBROEN_Logo_positiv

 

 

Skrevet af: Ole [email protected]
8. december 2023 Politik, Sønderborg

Ingen ved hvordan det politiske landskab ser ud når Stephan Kleinschmidt er ude

8. december 2023 Politik

SønderborgNYT har spurgt borgmester Erik Lauritzen og Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, hvordan de tror, at det vil ændre det politiske landskab, når Slesvigsk Parti ikke længere skal have Stephan Kleinschmidts navn på stemmesedlerne. Ved et seneste valg fik Stephan Kleinschmidt 2038 personlige stemmer – Kirsten Bachmann 139 personlige stemmer og Christel Leiendecker 136 […]

Læs mere...