Als Revyen tager til DM i Revy i Odense

10. september 2018 Kultur

Når Als Revyen sammen med 29 andre danske lokalrevyer konkurrerer til DM i Revy i Odense den 21. og 22. september, bliver de bedømt af topprofessionelle revyfolk. Det er nemlig Jan Schou, Flemming Krøll og det helt unge danske revytalent Lukas Birch – der sammen med Josefine Passer, Hanne Bjørnskov og Morten Hovman sidder i dommerpanelet og bedømmer de ca. 25 finalenumre, når revypriserne skal uddeles.

Klar til Kvindelandsbold

Artiklen fortsætter under annoncen

Seks gange har de danske mesterskaber i lokalrevy fundet sted i Juelsminde. Nu er Dansk Revyfestival vokset sig så stor, at den fylder et helt koncerthus lige midt i Danmark. Carl Nielsen-salen i Odense Koncerthus bliver rammen om det 7. DM i lokalrevy i den fynske hovedstad.

”Det bliver spændende hvordan festivalen vil forløbe et helt nyt sted”, sige formanden for Dansk Revyfestival, Erik Vestergaard, og fortsætter:

”Vi har haft god opbakning, både fra Juelsminde by og fra Hedensted Kommune, men vi trængte til fornyelse og vi er blevet taget godt imod i den fynske hovedstad. Vi håber, at vi med den mere centrale placering kan trække endnu flere revyinteresserede tilskuere til festivalen”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Als Revyen fik to numre udtaget, Kvindelandsbold og Homeparty og efter alle solemærker at dømme har Als Revyen allerede minimum et nummer direkte i finalen. Det er også Als Revyen, der indleder det store kvalifikationsshow fredag kl. 20. med nummeret Kvindelandsbold.

Der kæmpes om priser i fem revykategorier og desuden udpeges Årets Revynummer, Årets Publikumspris og Årets Talentpris. To numre udvælges til at repræsentere Danmark, når henholdsvis norske og svenske revyer har festival, ligesom både et norsk og et svensk revynummer præsenteres ved finaleshowet ved DM i Revy.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har naturligvis supportere med til Odense, men håber på endnu flere. Der er nemlig også en publikumspris på spil, og jo flere vi bliver, jo bedre er chancen for at kan vinde den”, siger Peter Buhl fra Als Revyen i en pressemeddelelse.

Lørdag eftermiddag er der stort revyoptog gennem Odense City og med jævne mellemrum kan der forventes udendørs og ganske gratis revyoptræden på pladsen foran Odense Koncerthus.

Billetsalget er i gang på www.revyfestival.dk – hvor man også kan læse meget mere om DM i Revy.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Du glemmer kulden når du hører varme brasilianske rytmer

8. februar 2023 Kultur

Der er koldt derude, men frygt ikke for Sønderborg Jazzclub inviterer til jazz med varme brasilianske rytmer spillet af Alexander Kraglund Quarteto. Alexander Kraglund anses for at være en af de bedste violinister indenfor brasiliansk musiktradition, og han har i de seneste år også udmærket sig både som mundharpespiller og sanger. Med en ufornægtelig autencitet […]

Læs mere...