Alsie Express dukker snart op i Rejseplanen

11. June Erhverv

En aftale mellem Rejseplanen A/S og aktørerne i Foreningen Indenrigsluftfart betyder, at al trafikinformation inden for landets grænser fra efteråret bliver samlet på én digital platform.

Konkret betyder det, at hvis man planlægger en rejse fra København til Sønderborg, så kommer Alsie Express med, som en mulighed på lige fod med busser og tog, på hjemmesiden Rejseplanen og dermed bliver den offentlige trafik kombineret med den private luftfart, når landets borgere fremover bruger rejseplanen til at planlægge rejser rundt i landet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver TV 2.

”Jeg er glad for, at det nu er lykkedes at få indenrigsflytrafikken integreret på den platform, som mange borgere bruger, når de skal vælge transportform; nemlig Rejseplanen”, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen i en pressemeddelelse.

”Det vil forbedre sammenhængskraften mellem landsdelene og gøre hverdagen lettere og mere overskuelig for rigtig mange mennesker, når de med få klik kan tage stilling til, om det eksempelvis er bus, tog eller fly, der giver bedst mening”, siger han.

Aftalen er en del af regeringens luftfartsstrategi og kommer efter flere års pres fra både flyselskaber samt en række politiske ordførere og ministre.

Flytrafikken – inden for landets grænser – forventes at være klar på Rejseplanens apps og hjemmeside i løbet af efteråret 2018.

Omkring 73 procent af den danske befolkning bruger Rejseplanen, som er Danmarks fjerde mest populære app.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk

Læs også...