Alsingergildets vendespil – en fin julegave eller mandelgave

Pressefoto
Pressefoto
25. november 2021 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Alsingergildet har netop sendt et vendespil på markedet. Måske julegaven til en alsinger, der elsker sin ø, eller til nogle der er rejst herfra og har lidt hjemve?

Eller måske er det årets mandelgave eller den uventede kalendergave?

Spillet er koblet op på Alsingergildets bog Pejlemærker, som er en introduktion til 101 mere eller mindre kendte steder på øen, men det kan også sagtens spilles uden bogen, skriver Alsingergildet.

Vendespillet blev præsenteret første gang den 7. november, da Alsingergildet på Sønderborg Teater fejrede sit 75 års jubilæum med en velbesøgt og meget vellykket koncert med Sønderjysk Pigekor, Chresten Speggers og Mark & Christoffer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu ligger spillet klar hos områdets boghandlere og kan erhverves for blot 120 kr. I alt rummer vendespillet 50 motiver – men hvis stuebordet ikke er stort nok, eller hvis tiden ikke er til at finde alle 50 sæt, så kan man fx vælge to gange 20 ens motiver fra og spille med dem.

Alsingergildet udgav for to år siden bogen ”Pejlemærker”, som blev en stor succes. Bogen beskriver og viser billeder fra 101 mere eller mindre kendte steder på Als. Første oplag på 1000 stk. blev ret hurtigt udsolgt, og andet oplag ligger nu hos boghandlerne og kan også købes på gildets hjemmeside. Vendespillet viser motiver fra bogen og kan ligesom bogen bruges som inspiration til udflugter rundt på øen. I bogen kan man – hvis man er blevet nysgerrig efter mere om vendespillets motiver – finde de pågældende steders placering og blive klogere på, hvad de gemmer på og deres historie.

Artiklen fortsætter under annoncen

Spillet er udviklet af en arbejdsgruppe i Alsingergildet bestående af gildesøstrene og –brødrene Marianne Nehm, Charlotte Jervelund, Tamira Mariann Jørgensen, Arne Hvid, Jørgen Andresen og Chris Schmidt.

Spillet kan købes via Alsingergildets hjemmeside, alsingergildet.dk og hos boghandlerne på Als. Desuden er der lørdag den 4. december mulighed for at købe spillet på Jollmands Gård i Holm, hvor Alsingergildet har en stand i gårdens julestue. Alsingergildets bogudgivelser er også til salg i julestuen den dag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Julestuen findes i nybygningen på Jollmands Gård, hvor der er indrettet en Alsingerstue med nogle af den alsiske digter Martin N. Hansens møbler. Når du besøger Alsingergildets stand på Jollmands Gård, bydes der også på en snak om Alsingergildet, en julesmåkage og et glas solbærrom.

 

15. juni 2024 Frivillige, Nordborg

Kom og hør om Elstrup Mølles fremtid

15. juni 2024 Frivillige

Borgere, landsbylaug, politikere, embedsmænd og andre med interesse for den arbejdet med en transformation af Elstrup Mølle inviteres til orienteringsmøde torsdag den 27. juni kl. 17.00-19.00 på Elstrup Mølle. Det skriver Elstrup Mølle, Elstrup Mølles Venner og Elstrup/Elstrupskov Landsbylaug i en pressemeddelelse. Mange af Jer satte på borger/bruger-workshoppen ultimo november 2023 fingeraftryk på helhedsplanen med […]

Læs mere...